Längtan

Havet vill prata med mig idag. Vilket hav som helst, men tillräckligt stort för att jag inte ska se någon annan strand. Tillräckligt stort för att det ska vara kraftfullt och lite skrämmande, vackert och fyllt av rörelse. Någon gång, i det här livet eller ett annat, vill jag bo vid havet. Nära havet. En sjö duger inte.

Då skulle jag ha hörapparaterna i öronen även när jag är ensam, så att jag kan höra vågorna och strandsvallet. Då skulle jag gå där och försöka få mig att tro att jag kan beräkna när nästa våg kommet och hinna dra undan fötterna. Eller strunta i det, låta dem bli blöta, jag går ändå barfota vid havet. Det här havet har sandstrand. Mödosam att gå i, men samtidigt både mjuk och hård. Och jag går där med näsan i backen, letar stenar med hela min varelse. Hittar stenar, mjuka, vackra blöta, mindre vackra när de torkat.

Jag längtar havet, längtar kraften, styrkan som är större än min lilla, tidlösheten som också är större än min utmätta tid.

Här är jag långt ifrån havet.DSC01630

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Längtan

 1. Mitt hav som jag inte bor vid men som jag älskar, finns på norra Öland. Ditt längtar jag och bästa tiden när jag möter mitt hav är tidig morgon. 🙂

  Gilla

 2. Jag älskar också att prata med havet. Vi har mycket gemensamt. Utan närheten till havet känner jag mig instängd och låg. Hoppas du haft en skaplig påsk. Min har mest bestått av hosta, nysningar och snytningar.

  Gilla

 3. Eva skriver:

  Du har rätt. En sjö duger inte.
  Ger inte samma känsla, samma luft eller kraft.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s