Saknar, saknar inte

OK, nu vet jag att jag klarar av att åka buss och handla. Tidigare var det du som körde oss när vi skulle in till stan. Behovet av chaufför är alltså inte akut, även om bussandet är obekvämt och kräver viss planering (en cykel + jag rymmer inte så mycket varor, inköpen får portioneras ut).

Det är tomt i den nybäddade och orörda sängen bredvid min. Där saknas du.

Canasta hade vi så gott som slutat spela, det klarar jag mig bra utan.

Ostron är för jobbiga att öppna (och för dyra) att äta ensam. Sniglar känns inte heller så kul på egen hand.

Någon som säger att han älskar mig har jag inte haft på länge, om/när jag tänker efter.

En kram fick jag idag av gårdsförvaltaren. Och jag pratar med Minsann, hennes svar är ungefär lika intressanta som någon annans. För det mesta bara tittar hon på mig, säger inget. Till skillnad från andra vill hon gärna sitta i mitt knä och hon vill också gärna att jag klappar henne, och hon ligger nära mig om natten och värmer mig.

Än har jag kvar av din marmelad, ditt bröd är slut och det saknar jag, det hembakade brödet av olika slag. Har bakat, behöver träna. Att laga varje måltid själv är inte så inspirerande alla gånger, men det går. Jag gör det.

Jag kan sova i långkalsongerna utan att någon bryr sig. Jag kan ha skrivaren stå på köksbordet och den är inte i vägen för mig eller Minsann. Jag kan sitta vid datorn och skriva så mycket jag ids. Ha mycket vitlök i maten, och vitlökssmör till – om jag vill. Göra och äta potatisgratäng med mozzarella och lök.

DSC01569

Vad saknar jag mer än sällskap i sängen bredvid min? Sex förstås, någon som smeker mig och tycker om att göra det, och som jag kan smeka tillbaka. Någon att muttra med om vad dagen ska omfatta. Idén om att vara två, också på gamla dar. Tanken att kärlek är möjlig. Kanske är det vad jag saknar mera än människan, den människa jag gjorde dig till för mig. Vem du var för mig vet kanske du, men inte jag. Hur går det till att sluta längta, sluta bry sig om den andra som varit en del av livet så länge? Vi verkar ha olika lätt för det, du och jag.

Nu har vi inte haft någon kontakt utöver de rent praktiska när du skulle hämta sådant som var kvar här hos mig. Du har talat om för en av mina söner att du haft visning av huset och att det var många som var intresserade. Du frågade honom om det var något han ville ha därifrån. Det är snart två månader sedan vi avslutade vad det nu var vi kanske hade.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saknar, saknar inte

  1. Jag ska ärligt säga att jag saknar fortfarande min man som jag skilde mig ifrån för fem år sedan. Men sedan är nog inte jag någon sådan som tar lätt på förhållanden. Och jag saknar nog honom som jag trodde han var, men som det visades att han inte var. Jag saknar livet jag hade mer än kanske vår tvåsamhet. Jag saknar en hand som fanns att tillgå och känna. Men jag mår bra och jag har det bra och jag har ingen tanke eller vilja att ingå i en ny relation. Jag kan bli förvånad över hur fort människor går vidare. Någon månad efter uppbrott, går de in i ett nytt förhållande. Har man bearbetat, sörjt, läkt då? Eller struntar man bara idet?

    • beskrivarblogg skriver:

      Jag har ungefär samma tankar som du, Marie-Louise. Inte heller jag har idag någon önskan om en ny relation – men saknaden finns där. Tack för läsning, tack för att du delar med dig av dina tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s