Aprilligt

Jag längtar efter närhet, efter värme och samtal. Viktiga samtal, som jag har längtat efter i större delen av mitt liv. De försvann inte med mannen för två månader sedan, de fanns just inte i den gemenskapen. Ibland ville jag tro det, ibland förde vi dem, nu är det tomt. Jag saknar också det andra vi hade, leken och kreativiteten, allt det icke-allvarsamma som jag fick träna på med dig. Den träningen klarar jag inte på egen hand. Igår var din födelsedag, jag skickade ett gratulationsvykort tidigare i veckan, avhöll mig medvetet från att mejla eller ringa. Hoppas – eller gör jag det? – att du hade en fin födelsedag.

Regn, snö, hagel, blåst, sol – vädret är aprilligt upp och ner. Ungefär som jag, fast jag haglar inte.

Jag kollar Facebook, blir både less och glad åt skriverierna, en fantastisk blandning av stort och smått, viktigt och oviktigt. Många inlägg ökar mina kunskaper om både politik och politiker. Andra gör mig trött. Det är sorg och glädje, snuva och dödsfall om vart annat, nässlor och blommande körsbärsträd. Det är bra, som livet självt – som är bra. Det bara är. Ibland lite för mycket. Ibland inte tillräckligt mycket.

Långkalsongerna värmer mig fortfarande i min (halv)tomma säng – liksom Minsann, anledningen till parentesen. Igår kväll kröp jag ner i ljuvligt doftande utetorkade nytvättade lakan. Om dagarna eldar jag i vedspisen, och inser att jag börjat äta tidig middag nu när jag är ensam, runt halv 4-tiden om dagarna. Dags att diska.

 

2013-05-15 11.19.54

15 maj i fjol togs den här bilden av kungsängsliljan, som blommar igen därute i kylan.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Aprilligt

 1. Eva skriver:

  Aprilligt är det nog för mig med nu.
  Hit och dit och upp och ner.
  Det får va’ så.
  Jag sitter i baksätet i dag med.
  Kram!

  Gilla

 2. staffanjonzon skriver:

  Kungslilja har vi inte sett på landet ännu.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej Staffan – vet ju inte var du har landet, men här utanför Norrtälje har min ensamma kunglilja (heter den så, eller kungsängslilja? slagit ut. Kul att du hittade hit, välkommen igen/Margareta

   Gilla

 3. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Kungsängslilja, om jag får be. Upplands blomma nr 1. Blommar just nu på Kungsängen strax utanför stan. Fast Inga-Lill o jag såg den på ”fel” plats redan för 2 veckor sedan. Den är vacker!
  B.

  Gilla

 4. Idag är det inte ens apriligt idag är det råkallt, trots att jag vanligtvis har en varm lägenhet på 7 våningen. Jag ligger fullt påklädd under filt i soffan och fryser. Usch och fy. 😦 Det brukar vara fint väder den 7 maj. Den första vårdagen med sol och värme, vill jag minnas från förr. Men inte nu längre. kram

  Gilla

 5. beskrivarblogg skriver:

  Här är det också svinkallt (varför heter det så?) – hoppas du hade en fin födelsedag, och inte frös då! Jag eldar…. Kram på dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s