Rådgivare

Minsann ligger på sin kudde på köksbordet, det kalldrar genom fönstren och vedspisen går för fullt. Det kallas för vår.

Har plockat fram långkalsongerna igen, och har raggsockor och tjock fleece på inomhus. När någon annan säger ”jag har ingenting att skriva om” brukar jag som god rådgivare säga ”skriv ändå”. Ibland gör jag som jag säger, ofta inte. I morgon opererar min ena syster sin andra höft, inget kul, men bättre än att gå och ha ont hela tiden. Min svärdotter fyller år, min bästa väns dotter har fått en liten Egon, jag har betalat in momsen för förlaget och gjort köttsoppa till middag.

Jag har inte kapat upp plankhögen. Jag vaknar runt halv 4 om morgnarna, somnar oftast om efter någon timme och drömmer röriga drömmar. När jag tittar mig i spegeln är mina ögon trötta, tomma, noll energi där. Igår röjde jag bland kläder och annat, slängde till och med några gamla blusar och tröjor. Har hur många skjortor som helst, använder dem aldrig… Hoppas på att kunna komma iväg till loppis i sommar och bli av med några. Under tiden samlas IKEA-kassarna på sonens säng, med kläder som jag antingen inte kan eller inte vill ha längre. Har till exempel ärvt en mullvadsbekragad cape i finaste mörkbruna skotska ylle av en kvinna i England – när ska jag ha den? Jag kan ju värma mig i den inomhus i och för sig, den är skön, jag kan klappa mullvaden…

Jag funderar över ”redogörelser för händelseförlopp” respektive ”gestaltning”. När det gäller skrivande blir det förra oftast dött och tomt på energi, säger de erfarna redaktörerna. Jag ägnar mig ofta åt ”redogörelser för händelseförlopp”. Blir det jag skriver därmed tråkigt och ointressant? Förstår att man inte kan säga ”alltid och aldrig” här heller, det fungerar sällan. Men av någon anledning fastnade de där orden, de uttalades i samband med att någon beskrev en bok som inte verkade läsvärd.

Kaffet är slut, jag dricker citronte i stället, en klen ersättning. Har inte lust att åka buss och handla, därmed får jag kaffetörsta. Pionknopparna i rabatten huttrar i blåsten. Så här ser nog havet ut idag. Någonstans.DSC01630

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Rådgivare

 1. Det är trivsamt att läsa dina texter, trots att jag förstår att du inte trivs och mår bra just nu. Tanken att bo i en stuga har länge roat mig, jag skulle nog vilja. Men sedan när du skriver om genomdrag i stugan och att det är kallt och jag ligger här och fryser i en betonglägenhet på 7 våningen. Ja, då kanske jag ska bli kvar här. Kram på dig och din kisse.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   För det allra mesta är det härligt att bo så här – jag eldar i vedspisen i köket och det går – kram tillbaka Marie-Louise, tack för att du läser och tack för dina kommentarer!

   Gilla

 2. Skrivmoster skriver:

  Här är det regn och åter regn men vi har varmt så jag ska inte klaga. Jobbigt när man ska försöka hålla varmt och elda … Nu får det snart bli bestående solskensväder så vi alla vaknar upp igen och tycker det är enkelt att leva.

  Ha det så gott min vän fast du just nu kanske inte känner stor inspiration till nåt. Det kommer ljusare tider! Kram!

  Gilla

 3. Eva skriver:

  Att läsa dina blogginlägg är riktiga höjdpunkter.
  Jag läser vissa meningar två eller tre gånger.
  I dag fnissar jag också. Andra stycket om momsen och köttsoppan och allt i en enda blandning.
  Jag har också kallt här inne. Har inte eldat i dag.
  Men jag gillar att lägga mig när det är kallt. Sover bäst då.
  Kram. Sluta aldrig skriva.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   God mogron Eva, här är 12 grader i köket och jag eldar, men det har inte hunnit bli varmt ännu. Livet är väl som köttsoppa och moms, i en ibland osalig blandning. Här har regnat, ser kulet ut, hoppas du får en fin dag och att du mår bättre! Kram Margareta och tack för dina fina ord. Jag hoppas innerligt att jag aldrig slutar skriva.

   Gilla

 4. Lotta Wanner skriver:

  Dina redogörelser är aldrig tråkiga Margareta! Tack för att du skriver! Jag hade nog verkligen tagit mig in och fixat kaffet, det är riktigt tråkigt att vara utan! Kanske händer det något annorlunda på vägen också?! Skicar uppvärmande kramar till dig! 🙂

  Gilla

 5. Tänk att du är med mullvad. 😉 Jag har druckit citronte idag trots att jag har kaffe. Aldrig trevligt att frysa inomhus eller vara tom i blicken. Hoppas du får värme och ”nytt liv” både här och där snart. Kram Bosse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s