Två veckor sedan

Jag är tom. Och inte.

Rätt som det är kommer tårarna, jag vet inte var jag är, om jag är på väg någonstans, eller varför jag skulle vara det. Allt äger rum inombords, utombords klappar jag katten, lagar mat, har tvättat färdigt för ögonblicket, läser lite, fixar lite i det som var kvar av ett korrektur. Kollar hur Mats pappa mår. Lite bättre bestämmer jag mig för, han visste vad han ville ha till middag idag och talade om det. Livet fortsätter.

Jag ler mot leende byggjobbare utanför köksfönstret, just nu fyller de igen runt den nya bron över ån. Stenhögarna flyttas än en gång. Det är kallare ute idag, blåsigare. Måste komma ihåg att ringa Sofia i kväll och säga att hon förstås får ta den bild hon vill ha av sin pappa, till kistan. Vi behöver inte se den i förväg. Just nu stannar jag och Mats pappa här hos mig, och åker inte tillbaka in till stan förrän vi ska träffa den kvinna som ska begrava Mats, en vecka före begravningen. Till dess ska vi ha bestämt vilken musik vi vill ha och vilka dikter…

Overklig verklighet just nu.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Två veckor sedan

 1. nillashalsaharmoni skriver:

  Jag beundrar dig för ditt sätt att kunna uttrycka dig – att finna några ord! Ibland säger vi att ord är överflödiga, och så är det ibland. Men jag tror att du finner en viss tröst i att få skriva just nu – att få berätta. Sätta ord på det som händer och vilka känslor det skapar.
  Många kramar till dig ❤
  Gunilla

  Gilla

 2. Eva skriver:

  Kramar i massor.

  Gilla

 3. Jag förstår att allt är overkligt. Bra att det finns närhet, så ni kan hjälpas åt att tackla sorgen. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s