Fru Eks kantareller

Fru Ek säger att hon plockat ett par liter gula kantareller varje dag sedan midsommar, ute i skärgården i Norrtälje-trakten. Jag har hittat till www.svampguiden.com! I eftermiddag tar jag cykeln och far bort i skogen. Några ställen har jag lyckats memorera de få år jag bott här.

Samtidigt kommer jag ut, och det behöver jag (och alla andra). Antingen hundpromenad eller ensam, ett sätt att ta hand om mig och åtminstone min fysiska kropp. Jag läser just nu James Altucher´s bok ”Choose yourself” (billig på Amazon) och inser att jag mitt i sörjande och sorg behöver se till att alla delar av mig får sitt: den emotionella, fysiska, andliga och mentala (hjärnan, intellektet). Han rekommenderar babysteps – jag cyklar för att plocka kantareller, eller åtminstone leta efter dem. Hittar jag några har jag nog täckt in tre av fyra, intellektet får vila.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fru Eks kantareller

  1. Nillas Hälsa & Harmoni skriver:

    Vilken härlig dag – skön blandning! 🙂
    Kram, Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s