Tacksam

Jag är tacksam. Alla ni som på olika sätt hör av er betyder mycket mer än ni kanske kan föreställa er. Pia, som häromdagen berättade att hon tänkt på mig – den tanken gjorde mig varm och rörd. Ni andra som talar om att ni är glada att jag skriver, igen. Ulrica i Frankrike som delar med sig av sina upplevelser av sorg och överlevnad. Alla – det spelar ingen roll vad ni säger eller skriver. Jag vet att ni finns där, och jag är tacksam.

Läser om Joan Didion´s ”Ett år av magiskt tänkande”, med andra ögon än de som läste första gången.

För precis ett år sedan dog en ung kvinna, dotter till vänner. Idag är de med mig i mina tankar. Det är fortfarande overkligt – och förfärligt verkligt – att vår son är död. Att han varit död i nästan två månader. Att hans begravning blev en både glad och sorgsen stund. Att hans dotter inte har sin pappa i livet längre, och Rösti inte längre sin husse.

Det är mycket som är ”inte längre”. Det är också mycket som är nu, i morgon och nästa dag, nästa vecka. Om några månader till. Nästa år. Livet fortsätter opåverkat, lite vid sidan av känns det som. Det händer stora och mindre eländen överallt, parallellt med vårt privata. Min medvetenhet och förmåga att omfatta ens en liten del är klen, ”på” och ”av”. Närvaron sviktar.

Men jag tror, som många andra, att det hjälper (inget hjälper, det som hänt är ohjälpligt) – men det hjälper ändå, att skriva. Så jag gör det. Tror också det är dags att byta bild på bloggen…

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tacksam

 1. A-Lott skriver:

  Hej Vännen 🙂
  Är glad att det är många som hör av sig och det innebär att du ännu inte nått in i den stora tystnaden, som jag upplevde en gång.
  Så det är bra att du har tillgång till orden och att du delar med dig, så ska du se att det aldrig blir så ”tyst” omkring dig. Det är nämligen i mina ögon det värsta som kan hända. När de flesta har ”gjort sitt” och man faller i glömska.
  Men som tur är finns idag detta med internet. Oj, vilken möjlighet det är och vilken tillgång.

  Varm kram från det innersta i min själ 🙂

  • beskrivarblogg skriver:

   Min själ gläds åt din själ – hoppas det går fint med teatrandet! Och tack för att du pratar med mig – tystnaden är inte här, ännu – men visst är det tystare än det var direkt. Internet är det som inte tystnar, telefonerna tar igen sig nu (och tur är det, min fungerar dåligt, eller jag hör dåligt i alla fall). Kram på dig från mig och från fd mannen som inte känner dig men också är glad att du finns!

 2. nillashalsaharmoni skriver:

  Hej! Dina rader berör – de berör mig på ett positivt sätt! Du har en fantastisk förmåga att uttrycka vad du/ni går igenom. Det är inte alla som kan eller vill uttrycka sina innersta tankar och det ska naturligtvis respekteras. Men jag vet att sorg måste bearbetas på något sätt och att skriva är ett sätt.
  Sorgen böljar fram och tillbaka, precis så som du upplever och beskriver det. Under sorgen skymtar också glädjen!
  Varma hälsningar, Gunilla

 3. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Fin bild, syster! Ljusare och lättare. Kram!

 4. Karin skriver:

  Att skriva hjälper. Inte så att det ändrar det som hänt, men det är ett sätt att göra sig bekant med det som hänt, att se det på olika håll, nalkas, hålla ifrån sig. Som när barn ritar sina trauman. Om och om igen.

 5. Skrivmoster skriver:

  Jag läser och finns med dig i tankarna. Sorgen måste få ta sin tid. Det du skriver är till hjälp både för dig och för oss som läser. Så känner jag det.
  Varma kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s