Sommarmåndag

Det är varmt, sommar, jag har doppat tårna i sjön och kan tänka mig att doppa resten. Men skrivandet tar seg paus. I helgen var Mats dotter här, vi pratade en del, hon borstade Rösti (Mats hund, en Sibirian Laika med tjock, hårsläppande päls) så att han blev jättefin. Och så tittade hon på en del av sin pappas filmer på den gamla TV-apparaten som jag inte ens visste fungerade… Förmodligen hade hon ganska tråkigt med två gamlingar, men trodde ändå att hon nog snart kommer igen.

Mats pappa och jag läser, går ut med hunden, tittar på byggnationsjobbet omkring huset och försöker begripa vad som är på gång. Jag kör en tvättmaskin och byter lakan i sängarna. Vi äter fil, vinbärssylt och müsli till lunch, till middag blir det ”pulled pork”-rester med något till. Vad är för ögonblicket oklart.

Jag längtar bort, som om det skulle vara annorlunda där än det är här just nu. Tanken kan få mig att tro det ett ögonblick. Men, ”vart du än går så är du där” som titeln på en bra bok ungefärligen låter, Kabat Zen tror jag författaren heter. Idag har jag sålt Krig och Fred av Tolstoj på Bokbörsen. Portot kostar mer än boken… Det blåser sommarljumt, himlen är disigt solig. Manuset jag borde redigera färdigt får vila ännu någon dag.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sommarmåndag

  1. Skrivmoster skriver:

    Hälsning och varma tankar från mig! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s