Åskådare

Jag känner mig som åskådare till livet omkring mig. Fd maken läser, eller sover nästan, byggkillarna jobbar i värmen, katten är borta någonstans och kommer hem till natten, hunden ligger och flämtar i hallen. Jag hänger tvätt – eller vem det nu är som hänger tvätten. Jag kapar en del av vedhögen och klyver det jag (vem?) kapat och staplar i vedboden. Jag går till brevlådan med en bok. Till sjön för ett dopp senare, just nu är det för varmt att alls röra sig utomhus.

Kollar slött på Facebook. Lägger in böcker på Bokbörsen. En granne ska flytta och ville bli av med böcker som jag hämtade igår, det ligger böcker överallt i rummet. Behöver flera bokhyllor, har ett par på gång bara jag kan transportera hit dem.

Jag har inte kontakt med mig själv. Kanske kan jag skylla på värmen. Vill bara vara annanstans, tror att jag vill vara ensam. Men om jag det vore skulle jag antagligen vilja ha sällskap av någon. Så obestämd är jag nu, så odefinierad, så luddig i konturerna – också för mig själv. Som om sladden dragits ur, och all energi försvunnit. Jag pratar mig till att göra något lite, som skriva de här 200 orden.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Åskådare

 1. MarveW skriver:

  Och även om jag inte kan lyssna, så kan jag läsa och på så sätt dela dina känslor.

 2. Nillas Hälsa & Harmoni skriver:

  Ja, ibland är det svårt att förstå sig på sig själv med alla olika känslor som drar inom en. Du har i alla fall gåvan att sätta ord på dina känslor. Jag tror och hoppas att dina texter en dag blir till en bok som kan hjälpa andra i sorg.
  Tack för att du delar med dig.
  Kramar, Gunilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Tack för att du läser Gunilla – och för dina ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s