Störande, otrevligt och hotfullt

Omvärlden stör oss, sonens pappa och mig, när vi just tycker att vi har klarat av en del av det som hör till sorgen och arbetet när en älskad son är död.

Idag ringer en man och säger sig företräda två kompisar som köpt en bil av sonen (oklart när), men registreringsbevis etc har aldrig förts över på de nya ägarna. Denne ”Kevin” vill hjälpa kompisarna, det är därför han ringer. Att vår son är död har han kanske fått besked om via Transportstyrelsen. Bilen är avställd eftersom vi (dödsboansvariga) inte har någon information om vare sig försäljning av bilen eller om bilen alls existerar numera.

I maj, några dagar efter vår sons död, ringde en annan man i samma ärende. Han hade varit utomlands i två år och inte vetat att papperna inte var i sin ordning…

Alltihop luktar illa, känns hotfullt och eländigt. Samtalet med honom slutade inte trevligt, han undrade om jag visste vilka kretsar vår son umgicks i. Jag kunde bara förmoda att det nog var samma kretsar som han själv umgås i. Vår son är död, kretsar hit eller dit spelar ingen roll idag.

Nu har vi skickat ett meddelande till Kevin utan efternamn, men med ett telefonnummer. Vi ber honom skriva ett brev med redogörelse för sina krav på att få registreringsbeviset från dödsboet. Även om han säger sig ha både bil och bilnycklar vet vi ju fortfarande inte vem han (eller presumtiva ägare) är, eller var bilen finns. Och finns den så är dödsboet ägare – med tilläggsbouppteckning som konsekvens. För en väl begagnad gammal bil, där skulderna för obetald skatt etc redan redovisats i dödsboet.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Störande, otrevligt och hotfullt

 1. Yheela skriver:

  Usch så tråkigt, hoppas allt löser sig på bästa sätt. ❤

 2. MarveW skriver:

  Så trist. Hoppas att det ordnar sig. Och ta hjälp om det behövs, juridiken kan ju vara krånglig.

 3. miatankar skriver:

  Tråkigt och det låter väldigt skumt!

 4. A-Lott skriver:

  Sådana där kallas ”Gravplundrare” och är ganska vanligt att de dyker upp efter en tid av ett dödsfall, bara för att försöka få ut något av värde.
  Har upplevt det själv då jag stod ensam efter min makes död. Som tur var så hann han tala om för mig att han inte var skyldig en enda människa något.
  Allt ifrån minsta lilla elektrodkoves förbi instrument och verktyg upp till en Karman Gia Cabriolet som stod i ett garage, ville de lägga vantarna på. Fy f….n för sånt folk!
  Mycket försvann ur det han hade på sin verkstad för de lurade mig och menade att de skulle hjälpa mig att sortera och försöka avyttra det till förmån för mig och sonen. Det såg jag aldrig röken av. Men KarmanGian finns kvar iaf.

  Kram på dig min vän och be dom dra åt fanders.
  .

  • beskrivarblogg skriver:

   A-Lott – tack för att du läser. Gravplundrare finns tydligen även nu för tiden, även när inget finns att plundra – mer än själsfrid. Nu försöker vi lägga även detta på den berömda och ganska överlastade hyllan – och ta det lugnt. Kram på dig i höstvintern, ut och gå med Bamse!! Hihi/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s