Dränage

Katten är befriad från sitt sårdränage, men har kvar tratten för att inte slicka.

Själv känner jag mig dränerad på energi, efter telefonsamtal med förmodad företrädare för den som i september 2012 köpte sonens gamla bil. Otrevligt och kanske hotfullt samtal, jag är dum nog att inte klart uppfatta nyanserna. Någon vill ha registreringsbevis för en bil som vi inte ens vet om den existerar idag – vad en anonym röst i telefon säger är svårt att lita på.

Sonen är död, bouppteckningen gjord med bilen upptagen till noll värde – och nu kommer någon och vill ha papper på bilen. Har bett att få underlag för begäran, per SMS. Får se om något händer.

Jag har klippt håret också. Inte allt, bara hyfsat till det – fick massagestol, härlig hårtvätt och omsorgsfull klippning på salongen i Gustavsbergs gamla centrum. Därtill förundran över att jag är pensionär, när jag skulle betala – 260 kr, värt vartenda öre. Toscawienerbröd från Delselius i lokalen bredvid kostade 44 kronor för två, tämligen prisvärt även det.

En konstig dag, sammanfattningsvis. Vet inte riktigt var jag befinner mig just nu. Tror mig veta att jag på tisdag äter julbord tillsammans med ”mannen min” på Eckerö-färjan, fram och tillbaka samma dag. Kanske har jag tvättat en stortvätt dessförinnan i Sundbyberg, fd makens tvättstuga är väldigt mycket bättre än min lilla maskin i huset. Framför allt torkar tvätten där snabbare än i mitt kök med vedspis och el-element som värmekällor…

Längtar ändå hem.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s