söndagsmellandag?

Vardagssöndag är det idag, inte jul och inte mellandag (?) och än inte nyår. Gäsp. Trött, utan att ha gjort något speciellt. Less, på det mesta.

Vedspisen är bra, den brinner och värmer. Vännen min gör detsamma, bakar dessutom ostcroissanter till drinken, och har med sig sill och inlagd strömming  till middag. Jag bistår med öl och snaps. Och hårt bröd.

Och ledsnad. Saknar sonen, saknar min roll som hans morsa, saknar livet som det var en gång och kunde ha blivit. Det kom annat emellan, livet och det möjliga livet. Hans hund är nu min, åtminstone till omvårdnad. Vi går ut i snön och han drar omkull mig när han glad tar ett skutt som jag inte hinner parera. Det blev bara en öm rumpa. Det är OK, han får dra omkull mig av pur rörelseglädje. Fast inte ofta, helst inte igen, snart.

Ändå är jag ledsen, och less. Sonen har fattats i snart åtta månader, men mest just nu. Vi, hans pappa och jag, var och pratade med honom på kyrkogården häromdagen – mest grät vi, kanske vet han ändå att vi var där. Hans hund var med oss.

Det här är inget år av magiskt tänkande, som Didion´s, det är ett år jag inte vill ha igen, får inte igen – men vill inte ens ha haft. Men har, för all tid.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till söndagsmellandag?

 1. Hej Margareta!
  Sorg och saknad. Hopp och förtvivlan. En mammas kärlek som består….
  En vovve som är lämnad kvar, som både påminner om det som var. Men också en vovve som är lycklig över att vara med dig!
  Kyrkogården…visst är det gott att ha en plats att komma till…en liten pratstund.
  Varma kramar,
  Gunilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s