Den sista dagen i år går mot kväll

Årets sista dag går mot kväll, himlen blånar bortöver skogen, men än flyger fåglarna till solrosfröna. Snön sjunker ihop i plusgraderna, katten ligger nöjd i fåtöljen och sover och hunden har smugit sig upp i soffan. Han vet att han får ligga där, men är ändå lite försiktig.

Min vän tar en eftermiddagslur efter att ha skurit potatis till ”pinnpotatis”, råstekt sådan till köttbiten, föregången av en räkcocktail. Bubbel genomgående. Kvällen blir förhoppningsvis god. Nylagad chokladkola någonstans efter allt ätandet. Och kanske canasta, jag vinner  faktiskt ibland.

Det här året är ett år jag inte önskar tänka alltför mycket på, vill inte sammanfatta det i annat än två ord, obegriplig sorg. Både sorgen och det obegripliga följer mig in i det nya året, men också tacksamheten mot vänner och familj. Och trösterika fyrbenta kamrater, av vilka Frankie också lämnat oss under det gångna året.

Jag önskar mig och oss alla ett glädjefyllt nytt år, ett år att få kraft av, och livslust och kärlek. Hoppet lär vara det sista som överger en (undrar vem som sade det och i vilket sammanhang).

Här är en glädje från 2014 – den antologi som kommer under våren och där även jag finns med, som en av trettio anonymt utvalda författare.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den sista dagen i år går mot kväll

 1. lma7 skriver:

  GOTT NYTT ÅR !

 2. God fortsättning!
  Vad roligt att du ska var med i novellsamlingen! Grattis och all lycka till med det!
  Nyårskramar,
  Gunilla

 3. Skrivmoster skriver:

  Önskar dig ett Gott Nytt År! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s