Minnesduk

På köksbordet ligger den vackra duk svärmors svärmor broderade och handfållade år 1938, Evangeline Börjesson, född Winter, med ursprung i Norge. Det är blombuketter och slingor och rosa band i tre toner runt hela den stora duken. Jag tänker på svärmor, Ingrid – och minns att jag förstod att hon var gammal när hon ville ha hjälp med att bädda sängen.

Titeln på Crister Enanders tankebok, ”Om natten ringer de döda”, rör sig i mitt huvud. De ringer här också. De pratar med mig, vänligt och halvt närvarande, eller om det är jag som är halvt närvarande. Förmodligen sover jag. I drömmen finns vi fortfarande.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Minnesduk

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Jag läser dina vackra, lyriska texter och njuter! Fin inledning på året! Kram, kram, kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s