Den tredje dagen

Den tredje dagen vaknade hon av att katten ville ligga på hennes mage. Det ville varken magen eller resten av henne. Hon klev ur sängen och drog på sig raggsockorna, klev i stövlarna och knäppte jackan över den långa särken, knöt huvan under hakan och kopplade hunden. Han blev glad över att få komma ut i världen redan vid 8-tiden. Det blåste. Ingen lång promenad, men tillräcklig, och mindre lerig än gårdagens.

Nu släpper hon in katten som också ville ut en vända.

Vedspisen värmer långsamt upp köket. Snart ska hon hänga tvätt på den flyttbara ställningen. Och lägga in managementböcker på engelska på Bokbörsen, boken överst i högen heter ”First, Break All the Rules” – det lär vara något världens ”greatest managers” gör… Gallup har intervjuat. Själv har hon ingen aning.

Hon borde hämta in mera ved. Och dammsuga, och torka av åtminstone köksgolvet. Bädda. Hänga den där nu färdiga tvätten, och köra en maskin till. På altanstaketet sitter en liten svartmes och bröstfjädrarna fladdrar i vinden. Ser kallt ut. Himlen ljusnar, gräsmattan är grön. Och katten jagar fåglar genom det stängda fönstret.

2013-10-28 10.24.38

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s