Drömböcker

Läser drömböcker om kvinnor i USA som har hur mycket pengar som helst, Scruples Two till exempel – vad pengarna kostat framgår inte alltid. Avundsjuk på pengarna, inte på något annat – fast det är svårt att skilja på vad som har med pengar att göra och inte…

Pengar, pengar och pengar. Skulle jag vara mera tillfreds, och gladare och lyckligare rentav med mera pengar. Jag vill tro det. Att tro så gör livet lättare, eftersom jag inga pengar har så kan jag ju gnö och gnälla, lida ibland till och med – vilket inte vore lämpligt med pengar.

Hur låter en sån som prinsessan Madeleine (kom jag till slut på att hon heter, hon med ett leende som bara består av tänder) när hon pratar om lycka? Har hon bekymmer med att leva, är hon glad i sin småfeta man och sitt barn och sitt nästa barn? Hur står hon ut? Hur blir man sådan som hon? Stackars?.

Liv. Är det att få en kommentar på Facebook, eller ett ”gilla” på/i bloggen? Ja, en sorts liv, ett begränsat sådant, ett klent, men-dock-liv. Det andra, som handlar om kroppen, pågår som tur är ändå. Kroppen vaknar, hör hunden som vill ut och kissa. Går själv och kissar, klär på sig och går ut. Katten sköter sig själv, och talar också om när hon vill ut. Kroppen är nöjd med att vara inomhus när hunden väl fått göra sitt. Kroppen ser till att äta och dricka, vem som lagar maten är oklart. Knoppen kanske.

Den som eldar i spisen är tydligare, hon kan identifieras via sotsvarta fingrar, varje gång spisen slocknat. Nu knastrar och sprakar den, spisen. Hon har diskat och därmed blivit ren om händerna, till nästa gång. Nu är det dags för drömböcker igen. Helge är fortfarande borta, såvitt hon vet. Eller är det jag som vet? Ibland är det svårt att skilja på mig och henne.

Kroppen går och lägger sig med en bok. (Ha.r just korrigerat en freudiansk felstavning – bok blev bom…).

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Drömböcker

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Idag tänkte jag så här, apropå Frankrike bl a.
  Jag har mat, kläder, tak över huvudet, värme, älskade barn, systrar, vänner, fred, hopp och en massa andra saker som gör livet värt att leva. En massa pengar därtill är inte nödvändigt. Så har mitt vuxna liv lärt mig.
  Men det är klart, lite pengar behöver vi. Lite.
  Kram
  B/

 2. singoalla81 skriver:

  Hej hopp!

  Går det att få mailkontakt med dig? Min sambo och blivande pappa till ett barn blev inskriven på behandlingshem i onsdags. Han kommer snart att göra ett erkännande till sitt jobb där han har förtroende vilket kan leda till uppsägning och fängelsestraff. Behöver bolla tankar om våra tre år ihop….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s