Tack syrran!

Det här skriver jag till min syster. Jag har två i livet. Jag hoppas att du vet hur viktig du är för mig, hur du gör mig levande, hur du talar om för mig att jag finns. Faktiskt finns, faktiskt skriver, faktiskt säger något.

Det du gör för mig gör ingen annan. Du läser mina ord, du ser vad där står, du talar om hur du reagerar. Av ”de mina” är du unik. Jag tror mig veta att min andra syster också läser, att min svärdotter gör det, att min fd svärdotter och kanske min sondotter gör det. Jag vet att min ibland kärbo gör det. Men du berättar att du gör det, du kommenterar och talar om hur du tänker när du läser det jag skriver.

Mitt skrivande är mitt sätt att hänga fast vid livet, att fortsätta tro att jag lever och kan leva. Och för att riktigt tro på det behöver jag, kräver jag, att få någon sorts respons. Andra människor som jag älskar bryr sig inte, jag är säker på att de älskar mig – men de bryr sig inte om vad jag skriver. Eller berättar det inte. Bara det inte hänger ut dem. Så jag hänger inte ut någon annan än mig själv. Men jag skriver för att leva. Och lever för att skriva – åtminstone ville jag det när jag hittade på devisen för bloggen.

Tack, kära lillasyster. Medan jag fortfarande kan tacka dig. Du behöver inte vänta på min bok.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tack syrran!

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Mig kan du hänga ut hur mycket du vill! Jag är med dig! Kram o tack för uppskattningen!

 2. Viveka Roger skriver:

  Jag älskar också din syster. Hon är en underbar person och en kär vän. Kram!

 3. lena skriver:

  Vill att du skall(ska enligt syrran!!)veta att jag laser allt du skriver o tanker pa dig,snart blir det en bok.Manga kramar Lena

  • beskrivarblogg skriver:

   Vännen, ska eller skall är inte viktigt, men numera är nog ska vanligare. Jag är glad att du läser, och glad att du kommenterar, och hoppas att du har det bra/kram Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s