Internetåtkomst – eller inte

”Internetåtkomst saknas” – routern fungerar, men kopplingen vidare till server vill inte. Trist, och trist att känna sig så beroende av att det ska fungera. Internetavgiftning är kanske en bra idé.

Snön kommer idag, det är väl någon decimeter nu, jag och Rösti pulsar omkring. Vi gör allt vi kan för att undvika att komma i närheten av de lösspringande nyfikna dumma två fåren. Rösti blir lite för intresserad, och de kommer alldeles inpå oss – jag är rädd för vad som kan hända. Tydligen har fåren lärt sig att hoppa över det provisoriska stängsel som ägaren satt upp…

Det mörknar, Minsann gör klart för mig att hon vill komma in, där hon sitter utanför fönstret på berget. När jag öppnar dörren slinker hon in, smidig som den katt hon är. Nu sitter hon innanför fönstret och kollar de fåglar som fortfarande tycker att de ska hämta några frön till.

Jag läser lite, lägger in lite mera ved, kollar att elementet i gästrummet fungerar så att där blir varmt till i morgon när bästa vännen kommer. Med sin numera enda hund, Louie. Som är lite väl nyfiken på Minsann, till skillnad från Rösti som inte bryr sig om henne. Vi får väl se hur det går, jag kan alltid sätta haspen på dörren till sovrummet så att katten, men ingen hund, kommer in där.

Fortfarande ingen kontakt med någon server, klockan är lite drygt fem på eftermiddagen, och det här har väl pågått ett par timmar nu. Håret har torkat efter duschen. Igår sade man att det skulle bli kallt i natt, minus tolv grader. Jag får väl försöka vakna och gå och fylla på köksspisen, kanske ta in fläktelementet i sovrummet. Det var bara tolv grader (plus!) när jag lade mig igår, eftersom jag hade glömt att öppna dörren efter matlagningen. Jag kröp ner med katt, långkalsonger, undertröja och strumpor på. Sov gott. Någonstans läste jag att ca sjutton grader är en perfekt sovrumstemperatur, då lär man sova som bäst. Jag gillar att ha ett svalt sovrum, men runt tolv grader är väl kylslaget. Nu är dörren öppen så att värmen från övriga huset kommer in där också.

Inser just nu när jag krånglat mig ner på golvet i sovrummet och kollar elementet, att det är kallt. Alldeles kallt. När jag flyttar sladden till det andra uttaget (tavlan får klara sig utan belysning) blir det varmt efter en liten stund. En rimligare förklaring till kylan i natten som gick, men orimlig när det gäller eluttag. Begriper ingenting, men nu blir det en något varmare natt.

Och nu, klockan sju på kvällen, är internet tillbaka.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Internetåtkomst – eller inte

  1. miatankar skriver:

    Vad bra att internet fungerar… ett elænde utan det. Det ær ju dær man hæmtar diverse information i tid och otid. Dær man umgås med folk litet varstans i værlden osv…

    Kyligt sovrum, jo, då sover jag bæst… Men 12 grader… brrr… då stannar jag helst under ett tjockt tæcke…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s