Min midsommar

Midsommarafton halv 4 på eftermiddagen. Jag har öppnat en flaska bubbel och skålat med mig själv, katten sover på sin dyna på köksbordet och jag läser. På Facebook får jag berättelser om andras midsommarfirande, regnigt ja, kallt ja, men oftast i gott sällskap, flocken. Nåddes av ännu ett dödsbud idag, mina systerdöttrars pappa dog igår. Min syster dog för flera år sedan. Livet mäts numera i levande och döda. Eller om det är döden.

I fönstret, i en vattenkaraff som ser ut att komma från SJ, står två pioner, en rosa och en djupröd. De får vara mina midsommarblomster.

Drömde i natt om en man, lite rund och med lätt finnig (?) hy, som var sur till att börja med. Tinade upp småningom, och genom kattluckan höll han (eller jag?) upp en nyckel – och jag började skratta. Minns glädjen, minns skrattet, har ingen aning om varför. Vaknade klockan halv 6 i morse och somnade inte om.

Eldar, eftertorkar tvätten inomhus, äter godis och jordgubbar. Har röjt i källaren och gjort mig av med en del skräp, plockat bland loppispinalerna, stuvat om. Nyss ringde ”mannen min” från ön där han firar midsommar, regnet vräker ner och har så gjort hela dagen. Här regnar det dock inte.

Tittar på SVTplay och Ann Heberleins program om bipolaritet, delar 2 o 3 – har set första delen tidigare. Bra program, lite tjatiga, lite trampiga i allas prat om egna och andras eländen, glimtar av äkta förståelse och delaktighet, en del gammal ledsnad som kommer fram också. Som livet är. Ibland undrar jag om alla möjligen ibland är bipolära, förlåt, borde ha en diagnos om bipolär sjukdom. Men jag är nog enbart deprimerad, ibland. Sällan maniskt kreativ…

FB och midsommar, jordgubbar, flaggor och tårtor, mättnad, egenkryddade snapsar och regnställ. Sverige. Sill. Undrar vad våra migranter, invandrare och andra icke-Sverigefödda gör på midsommar.

DSC02672

Kallas den här vackra gröna gräshoppan verkligen vårtbitare?

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min midsommar

 1. MarveW skriver:

  Alla våra midsomrar ser olika ut. Nåja, alla berättelser tycks inte passa lika bra på Facebook, det är åtminstone många varianter som inte syns där. Önskar trevlig midsommarnatt!

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Alla har vi förmodligen någon sorts bokstavskombination, och? Jag tror nog att du har haft en skön midsommar, annars hade du kunnat komma hit! I morgon blir det ”som vanligt” igen, utan förväntningar eller måsten. Själv såg jag (o syster K fast hon hade åkt hem då) på en härligt underbar feel-good-film med Goldie Hawn och SuSan Sarandon: Rock Sisters/Banger Girls. Nu är det sovdags, utan blommor under kudden…….
  Syster B/

  • beskrivarblogg skriver:

   Undrar hur det gick till när syster Karin såg film fast hon åkt hem då – låter spännande! Jodå. jag hade en fin midsommar, förväntningar har jag slutat med… Och bokstavskombinationer är kanske ibland hjälpsamma, men ofta inte – tror jag. Kram på dig kära syster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s