”Han stillar all min längtan”

Att älska någon lär också handla om att släppa taget, när kärleken inte längre fyller ömsesidiga behov. När den inte är i någorlunda balans. Den där frasen om att ”han stillar all min längtan” (från dragshowen Gardenia) ger sig inte. Den fortsätter att få mig fundersam. Vem är ”han” som förväntas stilla all min längtan? Är han bara en romantisk illusion, skapad av en uttråkad hjärna? Är det ens bra om någon inbillar sig ha funnit den som gör det? Hur ser fortsättningen ut?

Ni vet, när man har nått sitt mål, skrivit sin bok och givit ut den, till exempel – och inte så mycket mera händer. Boken försvinner in i mängden utgivna böcker och allt författarens liv med boken kanske känns förgäves, som en antiklimax. Eller när någon har vunnit på Lotto och har alla pengar hen någonsin kan tänkas behöva – och blir olyckligare än någonsin tillförne. (Ett underbart ord som används alltför sällan.)

Jag tror mig inte ha funnit nyckeln till att alldeles på egen hand stilla min längtan. Och jag är inte kyrkligt religiös, men kanske finns det en dimension bortom det ordinarie livet som kan ta hand om min längtan efteråt. När jag inte finns i den här kroppen längre. Och kanske kan den dimensionen kallas Gud, men jag har inga stora förväntningar på assistens.

IMG_0634Under tiden fortsätter jag längta. Och fundera på vad jag själv kan bidra med i frågan. Skriva mera är ett sätt att åtminstone distrahera längtan.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s