Ömsesidig tystnad

Drygt tre veckor, ingen kontakt. Inga telefonsamtal, hon har visserligen vidarebefordrat en artikel som han kanske var intresserad av, men annars inga mejl heller. Tyst. Ömsesidig tystnad. Hon antar att den innebär samma sak för honom som för henne, men tänker inte fråga. Det får vara så här nu.

Idag har hon kört grovsopor, slängt ”kanske-bra-att-ha”-datorpinaler och en kanske luftfuktare (hon vet inte vad det var), plus diverse. Nästa vända ska hon försöka få med den stora och klumpiga teven, om någon av gubbarna därhemma kan lyfta in den i bilen åt henne. Hon har lyckats baxa ut den i farstun mot altanen, men längre orkar hon inte ta den. Om så äldste sonen kommer och tar hand om uppstoppade djur och jakttroféer, plus duvhöken med en nötskrika i klorna – så kanske hennes hem slutligt blir hennes. Den stora tavlan med en groteskt ful älg, skapad före 1960 då den autodidaktiske målaren dog enligt handskriven lapp på baksidan, får nog hamna i grovsoporna den också.

Hon städar, i källaren och i huset. Kanske städar hon i sitt huvud också, och bland alla känslor och vanor. Det blir tommare när hon väl städat bort en del, kanske blir det också utrymme för annat.

 

IMG_0634

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ömsesidig tystnad

  1. Signhild Skrivmoster skriver:

    En hälsning och en varm kram från mig. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s