Konsten att dricka vatten

Har just lärt mig (av kvällstidning nu på morgonen) att man ska dricka vatten när man vaknar, en halvtimme före måltid, innan du tar en dusch och innan du går och lägger dig…2014-03-29 17.59.13Det som möjligen förvånade mig var det där med duschen, men det handlade visst om att vattnet skulle sänka blodtrycket. Fyra glas om dagen är inte tillräckligt, om inte glasen är väldigt stora skulle jag vilja tillägga.

I övrigt har jag tillägnat mig diverse kommentarer om ”stackars rika män” apropå budgetförslaget, rasisistiskt mord i Söderhamn, strömhopp från politiska mandat av SD-are (applåder, hoppas väljarna följer exemplet), stängda gränser i Europa, finländares demonstration mot flyktingar i Torneå, elände, sorg och död. Det mesta deprimerande läsning alltså.

Tror att det ligger mycket i tanken att inte släppa in världen i sitt huvud direkt på morgonen, som jag brukar göra. Tidningar och Facebook blir ibland alltför tungt och påverkar resten av dagen… Vackra naturbilder och konstverk och kloka inlägg med värme och kärlek räcker inte riktigt till som motvikt. Dock fick jag viljan att läsa Marcus Aurelius ”Självbetraktelser” via Anders Ström och Anders Bellis på Facebook, det tackar jag för.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s