Himlagott

Kålsoppa, så himlagott! Det var år sedan Agnes gjort någon sådan, och hon gjorde tillräckligt för att räcka till två middagar. Billig mat dessutom.

Idag skulle hon ha åkt för att skaffa frimärken och handla lite annat. Det gör hon nu inte, snön vräker ner, ungefär tre decimeter sedan igår. Hon har borstat trappen, det är allt. Bilen syns nästan inte under snön.

Agnes bakar sockerkaka, det har hon heller inte gjort på många år. När hon tar en ännu varm bit och dricker ett glas mjölk till är hon tillbaka hemma när hon var liten. Sockerkaka bakades så gott som varje helg, ibland sjönk den ihop och ibland var den hög och fin. Oftast var det pappa som bakade.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s