Skriv vad som helst

Jag uppmuntrar en bloggkompis att sitta kvar vid datorn och skriva, vad som helst – hon har suttit där i två timmar drygt och inte fått ur sig något skrivande på sitt manus… Kanske är det det som är bekymret, att hon vill skriva sitt manus. Åtminstone tror jag att det är så ofta för mig, att jag har ambitioner som är så höga (stora?) att jag aldrig kommer igång över huvud taget.

Alltså sitter jag här och skriver, vad som helst. Dagen är lite kylig därute, så jag finns i köket, med katten sovande i stora länstolen framför vedspisen (som inte är tänd, så kallt är det inte). Har ätit tidig middag och druckit kaffe på maten. Och bytt från shorts till lätta tunna bomullslångbyxor som jag ärvt av syster min. I morse talade jag med ”mannen min” – han mår inte bra, har ingen ork och ”hjärtat slår så snabbt”. Med lunginflammation och antibiotika ovanpå hans övriga hälsoproblem är det nog inte så konstigt. Ledsamt, och oroande dock – första gången jag hörde honom fundera över att han inte ordnat någon sorts ”äldreboende” eftersom han hoppas på en snabb och effektiv stroke när det är dags. Det är ju bara det att ingen vet när det är dags.

Gårdagen var orimligt tung. Idag är det bättre men ögonen har inte riktigt hämtat sig och kroppen i övrigt är seg. Har dammsugit och bäddat, det är ungefär alltihop. Och läst, inget som behöver recenseras. Däremot boken från häromdagen, ”Fortfarande Alice” av Lisa Genova, den var mycket bra. Handlar om Alice som får tidig Alzheimer och så småningom försvinner in i sjukdomen, skickligt skrivet och beskrivet av författaren. En högst läsvärd bok.

Som framgår är det här knappast något bokmanus, det är ”vad som helst”. Någonting jag skriver för att ha skrivit någonting. Hänryckt pingst alla vänner!DSC01390

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skriv vad som helst

 1. esmaralda skriver:

  Skriv, bara skriv det är det rätta och jag nådde mitt mål med dagens skrivande.
  Men jag fick mig en tanke ställare av de orden. Ibland när jag inte kommer till skott och skriver på mitt manus kanske jag bara ska skriva om allt annat som tar upp mina tankar och till slut kanske jag kan finna frid och skriva på manuset.
  Tack för de orden 🙂

 2. Svenarne skriver:

  Hej Margareta, länge sedan vi hade kontakt.Läser alltid vad du skriver även om kommentarer uteblir.Skrivandet uppfattar vi olika. Jag skulle inte kunna gestalta vardagen med alla nyanser som du gör.Mina skrivartankar surrar runt som en vilsen humla i det eller de skrivprojekt jag har på gång. Ibland blir det ingenting – ibland lyckas jag leda en text i mål. Generellt kan man nog säga att flödet minskar, och därmed låter jag mig nöja. Försöker att bejaka livet och dess återstående ljuaspunkter.
  Allt gott! /Svenarne

  • beskrivarblogg skriver:

   Saknar dig Svenarne – och blir glad när du hör av dig! Jag vet inte ens om jag har något/några skrivprojekt på gång, det blir en skvätt här och en där – men jag behöver skriva, särskilt när livet jävlas med mig… Är glad om du kan bejaka livet och alla ljuspunkter – vägrar förminska dem genom att säga ”återstående…” – allt gott även till dig, min ibland lätt pessimistiske vän (ska jag säga!)

 3. jjgille skriver:

  Tungt men fint skrivet. Jag hoppas att allting ordnar sig till det bättre!

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack för omtanken, har just talat med mannen min som undrade vilket nummer man ringer om vill ha en ambulans… Nu sitter jag och väntar på att höra från någon och få veta hur han mår, själv trodde han att det handlade om en stroke. Livet är oberäkneligt emellanåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s