”Mannen min”

I morse ringde du halv 9 – du brukar inte ringa så tidigt, du mådde inte bra, hjärtat klappar så fort, du hostar och har ingen ork. Du pratade om vad som kunde hända om du slutade med alla dina mediciner, men du hoppas på en stroke, så att det går fort. Du har insett att du inte har planerat någonting för något ”äldreboende” – och du frågade om jag kunde komma in och hjälpa dig städa och plocka undan … Du ville betala. ”Ja, betala parkeringen”, var mitt svar, ”jag kommer på måndag.”

Nu sitter jag här och tror mig förstå att du faktiskt är trött på livet. Att du inte vill längre, inte just nu i alla fall. Och jag önskar, om det är så, att du får lämna mig och alla andra fort och utan vånda. En nåd att stilla be om sägs det. Så är det nog.

Tankarna på dig tog mig i alla fall bort från mig själv en stund, det är bra.

—————–

Det var igår. I morse åkte du ambulans (efter att ha ringt mig och fått telefonnumret) till sjukhuset – runt fem på eftermiddagen fick jag veta av en av dina söner att du har en hjärtinfarkt, är mycket medtagen. I morgon kanske jag får veta mera, ingen idé att åka in idag…2013-11-20 13.46.49

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Mannen min”

  1. esmaralda skriver:

    Vi finns här för er.

  2. MarveW skriver:

    Tänker på dig. Ta en stund i taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s