Käraste mannen min

… men så kom livet emellan, brukar det visst hävdas.

Här kom döden emellan, din död, din barmhärtiga död, din jävla död. Den kom emellan två liv, ditt och mitt. Ditt tog den med sig, mitt återstår ett tag till.

Ett tråkigare liv, utan fåniga upptåg och påhittigheter, utan ostron och bubbel en måndag, för all del också utan din pyramidala egocentricitet. Utan ditt generösa hjärta och din obegripliga småsnålhet ibland. Utan alla dina snapsvisor, som kunde sjungas även utan snaps. Utan din envishet. Utan din glädje i andra människor och din lust att ständigt möta alla, kända och okända. Och utan canasta. Utan med mera.

Jag lovar att skåla för dig i min ensamhet, med bubbel, men utan ostron. De får vänta tills det blir säsong igen. Jag lovar att fortsätta glädjas åt vårt liv tillsammans, åt våra svängningar upp och ner, av och på genom alla år. Summa summarum glädje och kärlek.

Du fattas mig, och du fattas din familj. Önskar dig frid.

2013-11-02 16.20.32

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Käraste mannen min

  1. MarveW skriver:

    På något sätt kommer han att finnas kvar hos dig. Så mycket som finns kvar, inte bara minnen, utan även lärdomar, insikter, ord, råd och mycket annat.

    Ta hand om dig!

  2. jjgille skriver:

    Jag beklagar. Som ovan, ta hand om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s