Inte längre rädd

Igår och i förrgår var jag rädd. Idag är jag inte rädd. Nu vet jag, du är död. Du har haft ett långt och mestadels gott liv, jag har varit del av det länge, när allt varit gott och när allt varit tungt och svårt. På diverse sätt har vi alltid hittat tillbaka till varandra.

Nu vet jag inte riktigt var du är – död, ja, men var finns det som var du? Din kropp var inte din ens när du levde de sista åren, den bara bråkade med dig och ditt hjärta ville nog inte riktigt hänga med så länge som det gjorde. Nu finns din kropp för din familj att begrava, jag kan bara hoppas att du får Dire Straits och granris och bubbel, kanske inte en cowboykista, men något däråt. Inte min sak att ordna med.

Men var är du? Än finns du hos mig i minnet av vårt sista samtal, några timmar innan du dog. Du var mycket medtagen av hjärtinfarkten, och trodde att om inte annat så skulle ”lungpajen bli din död”. Runt klockan tio på pingstaftons kväll dog du, och läkarna kunde inte få liv i dig. Det är jag glad för, och det skulle du också vara om du visste. Du önskade dig en snabb död. Nu är varken du eller jag rädda längre. Det är gott.

Och i någon form fortsätter du säkert spöka för mig, bråka med mig, skratta åt mig, leka med mig. Om du inte gör det får jag göra det själv, och du om någon vet hur svårt jag har för en del av det där… Tack käraste mannen min, för ett levande liv tillsammans och alla sorters minnen.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s