”vid skrivmaskinen…”

Försöker skriva, men kan inte, vill inte, lägger av redan innan jag börjat. Det är tomt. Möjligt att vädret har med saken att göra, men antagligen inte. Ingen större matlagning idag heller, soppa till middag har jag just annonserat för fd maken. Han sitter och bläddrar i ”Mälardrottningens underliga öden, en omfångsrik gammal bok om Stockholm. Säger inte så mycket, har aldrig gjort, men är ett sällskap ändå. Han distraherar mig från alltför ledsna tankar, ibland genom att jag blir irriterad och ibland bara genom att han är här.

Bläddrade förstrött i Stieg Trenters ”Tolfte knappen” som jag hittade utrangerad på biblioteket häromdagen. Inte någon av hans yppersta böcker tror jag. Den kom 1965, och i boken står ”vid skrivmaskinen Ulla Trenter”. Fel hävdar jag. Visserligen är mitt minne emellanåt klent, men inte så klent att glömt att jag satt där på Söder och skrev så fingrarna glödde.

Ulla Trenter brukade vara den som skrev hans böcker, men just den skrev jag medan han dikterade. Vad hans fru gjorde den här gången vet jag inte, men jag lärde mig äta vidunderligt god mat och imponerades av att han kunde prata ihop sin bok. Och jag fick något betalt av förlaget, liksom något annat att göra än att enbart vara hemma med vår förstfödde son. Någonstans har jag mitt eget exemplar av boken, med dedikation…

2015-01-08 12.09.25

Det här är böcker jag gärna bläddrar i nu för tiden, deckare har jag slutat läsa.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s