Magiskt

Magiskt. Antyder att det som är finns utanför min påverkan, utanför kunskap och erfarenhet. Jag såg en bild från Debutantbloggen, med rubriken ”Magiskt” (tror jag att jag minns) och en bild på en mycket ung kvinna, i vacker klänning. För mig var hon magisk, i meningen att hon var så ung, så vacker, så levande och så olevd – hon har säkert skrivit en fantastisk och magisk bok dessutom. Vet inte, vet inte namn eller sammanhang, annat än den där glimten.

Den fick mig att sörja – ordet till och med ser lortigt ut – sörja att mitt liv inte är där, där hennes är. Inte för att jag medvetet vill vara ung igen (ens om det vore möjligt), men ändå. Sorg gör konstiga saker med mig, kanske med alla som sörjer och saknar. Bilden av henne får mig att tänka på allt som aldrig kommer att bli, allt som inte hände, allt som hände.

Kanske fick mig bilden också att tänka på Didion´s bok ”Ett år av magiskt tänkande” – eller så var det min egen illustration till blogginlägget idag, där hennes bok var med – vad är egentligen magiskt, och är det en motsats till verkligt? Just nu är verkligheten tung, magi gör inte ens nätterna vilsamma, dagarna överlevs genom ofokuserat skrivande och läsande. Lite kattklappande. Disk. Brevlådetitt. Hörapparater i och ur, beroende på ork (byggtrafik utanför huset, vattenfall i ån).

Middagsätande och dessförinnan, en Dry Martini som mjukar upp känslor och kropp. Samtal med syster, förstrött läsande. Småningom sängen, med en varm och kelen katt nära, min hand mot hennes mjuka mage. Sömn, i alla fall några timmar. Till halv fyra ungefär, då brukar både Minsann och jag vakna till, har jag tur somnar jag om. Hon gör det, oftast.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s