Vilset trött

Vilsen, trött, men ändå inte tillräckligt trött, vinet är slut, katten vill inte komma in, sommarkväll, en aning svalare än igår. Ännu inget regn. Vattnar blommor och släpper ut humlor och flugor. Har fixat naglarna (betyder smort in och ofärgat lack på slitna naglar) – antagligen en sorts förberedelse för begravningen om en vecka. Som om de inte skulle behöva fixas igen. Måste också se till att klippa håret, det är lite väl länge sedan.

Läser Joyce Carol Oates ”Middle Age” som lägligt nog handlar om den just döde Adam Berendt. Har läst den tidigare, men minns den inte. Lutar åt att jag åker till biblioteket i morgon, är trött på att läsa om mina egna böcker. Katten kommer farande när jag knackar hårt på köksfönstret. Vi kan gå till sängs.

DSC02673

Lördag morgon dansar trädens skuggor i vinden. Kanske följer de alla döda på väg annanstans. Drömmarna i natten handlade om borttappat papper, dykning från trampolin, döda vänner som sopade löv medan jag tittade på, mindre ångest när jag vaknade. Enbart lätt motvilja mot ännu en dag.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s