Bära sorgen varsamt, igen

”Finns” hävdade jag i min halta haiku i morse. Och det ser ju så ut, jag sitter här, jag låter fingrarna gå. Har lätt huvudvärk efter att ha läst förströelsebok hela dagen, Clayton ”Dans med förhinder” – lättläst, roande, bildad på det där oefterhärmliga engelska sättet. Nu är den utläst, omläst. Jag har gått in från altanen, vinden känns kall i skuggan och näsan är tillräckligt röd av solen trots solkräm. Och klockan är bara 5 på eftermiddagen.

En annan blogg /Kajplats 23) hade hittat ett inlägg på min blogg, från januari i år. ”Bära sorgen varsamt” var min rubrik, vackra ord som då handlade om sorgen efter min son.

Nu är det du som är död, och jag må bära även den sorgen varsamt. Hur man nu gör. Jag vet att jag medvetet försöker omfatta saknaden med både glädje och ledsnad, att jag pratar med dig och fortsätter dela vardagen med dig. Det blir lite ensidigt. ”Bära sorgen varsamt” – vet inte var jag hittade de orden, kanske var de dina, Svenarne, poet i Sundsvall? Oavsett så känns de omtänksamma, omslutande, accepterande, helande. Och jag är inte där ännu, men på väg.

DSC00507Och jag vill bära sorgen lika varsamt som jag skulle burit det här fåelboet, men det fick stanna kvar i trädet.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bära sorgen varsamt, igen

  1. Så vackert beskrivet. Att bära sorgen varsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s