Din dag

Det är din dag idag. Din begravningsdag.

Jag har nyss bestämt mig, det blir ingen svart dräkt, det blir samma kläder som vid Mats begravning. Ljusa byxor och rosablommig top, jeansjackan ovanpå och en sjal. Ditt hårspänne, din ring. Nyklippt (lite) och nytvättat hår och nya, fräscha trosor, sällan använd BH, hyfsade naglar. En aning ögonbryn, inga ögonfransar (skulle ändå bara sprida ut svärtan), tonar ner min röda näsa en aning. Duger jag? Ja.

Ska möta mina systrar på Centralen, de åker tåg. Sedan går vi till kyrkan, skönt att jag slipper ta mig dit ensam. Din granruska ska få sällskap av en pionknopp, det blir fint. De dina och alla vänner är med dig idag, alla är inte i kyrkan, men de tänker på dig och minns dig. Och nu vet jag hur jag kan få reda på var du gravsätts. Det är också bra.

Snart ska jag klä mig och åka, parkerar i Sundbyberg utan att besöka fd maken idag. Tunnelbanan in till stan. Jag har just diskat här, Minsann är ute, men altandörren är öppen på haspen. Lovar försöka komma ihåg att andas, hela dagen, vad som än händer. Och sedan också. Ska köra försiktigt, inte ligga för nära framförvarande, inte köra för fort.

IMG_0405

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Din dag

  1. Viveka Seborn Roger skriver:

    Mina tankar är hos dig idag 💕

  2. MarveW skriver:

    Tänker på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s