Rien ne va plus

Sliter fortfarande med (nåja, försöker i alla fall) att få upp det tomma dokument jag vill skriva i – med den stil och de punkter, radavstånd och extra styckematning jag vill ha. Har hittat ett sätt, men det borde finnas flera. Som jag inte hittat.

Har just ätit gryta på kalvhögrev med morötter, lök och purjolök, stekta kantareller vid sidan, färsk (well) potatis och fikonmarmelad, det senare framför allt till grönmögelosten efter maten. Nu mätt och belåten medan jag lyssnar till fd makens diskande. Vimsan sover i sin fåtölj. Ljusen på matbordet brinner. Datorn verkar oanfäktad av virusangreppet, men ännu har jag inte hört något från Dropbox support – förståeligt nog.

Läser någon sida mellan varven i Viveca Steens ”I sanningens namn” – men temat är så obehagligt att jag inte orkar mer än någon sida – möjliga pedofiler, tänkbara mördare och försvunna barn. Det klarar jag inte i ett svep. Andra böcker att läsa saknas, har ”Min kamp” av Knausgård, som jag inte heller mäktar mer än någon sida i taget. Behöver åka till biblioteket i byn i morgon.

Kvällstidningarna är skummade, supersvåra sudokus både här och där avklarade, har talat med sondottern idag för första gången på evigheter – glad att vi fick tag i varandra. Tvätten är torr och intagen. Kattlådan ren. Så icke jag, ska duscha innan jag går till sängs. C´est ca (var hittar jag cediljen?) – rien ne va plus!

2015-09-25 16.42.55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rien ne va plus

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Hej du tappra, men i jämförelse med att Uppsala Landsting datasysterm pajade före helgen med medföljande kaos för sjukvården i stan kanske ditt virus är mer hanterbart…… Jag hoppas det löser sig för er alla!
  Cediljer m m hittar jag i Word-programmet, öppna ett dokument, klicka på ” infoga” och längst t höger finns ”symboler”. Rulla där tills ett cedilj-c dyker upp. Har du använt det en gång ligger det sen först under symboler när du går in nästa gång. Omständligt, men vad gör man…… Det finns förmodligen lättare sätt som jag inte vet.
  Kram
  B./

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack för cediljen kära syster – hoppas Uppsalas problem löser sig snabbare än mina – jag kan leva utan mina bilder, Uppsalas sjuka kanske inte kan det! Kramar till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s