Mental mirakeltrasa

Att skriva på morgonen liknas i ”skrivarartikel” i SvD vid ”en mental mirakeltrasa” –tar hand om det som behöver tas omhand, och resten kan skakas eller sköljas bort. Låter bra. Kollade skrivarutbildningar via Folkuniversitetet, priset för ett år på distans heltid är nära 50 000 kr.

Alltför sent i livet för hennes del. Agnes får klara sig utan den utbildningen.

I stället för att skriva byter hon nu abonnemang på Telia – dubbel mängd surf (40GB) för femtio kronors tillägg jämfört med nu, vilket i sin tur var femtio kronor dyrare för henne, än samma mängd enligt Telia numera. Trist att man själv ska behöva lusläsa och förstå vad som står där – vad betyder till exempel SS i det här sammanhanget? Det tas bort nu… Om det är Säker Surf är det kanske inte så bra – duger Windows Defender som enda säkerhet?

Det lär ta några timmar innan förändringen sker – de senaste månaderna har hon behövt köpa till dyr surfmängd och det vill hon inte vara med om längre.

Den där mirakeltrasan tycks ha suddat bort alla ord ur huvudet på Agnes. ”Dramatisk kurva” talades det också om i artikeln ovan – och om att dialogen kunde vara ett sätt att informera om personkaraktärer. Så mycket dramatisk kurva finns nog inte i hennes skriverier, och dialoger är så gott som obefintliga. Ska hon dra slutsatser av dessa insikter? Hon går ut i skogen i stället. Solen har kanske värmt upp luften åtminstone några grader. Ännu en tvättmaskin går, den kan få bli färdig och vänta tills hon kommer tillbaka.

Agnes tog den där svampvändan, gick vilse som hon gör en gång om året och fick gå sisådär en mil längs landsvägen för att komma hem igen – med en Karl Johan, en smörsopp, två rynkade tofsskivlingar, några torra trattkantareller och flera stora fina kantareller – plus en Harlekin-bok som låg i diket – ”Kärlek dygnet runt”, fyra i en! Utmattad sitter hon nu i stolen, har rensat svampen, och tröstar sig med ett glas vin till maten så småningom.

Den mentala mirakeltrasan får vila till i morgon.2016-09-17-14-55-00

Ni får en skymt av den goda cheesecake med passionsfrukt som syrran bjöd på igår – önskar att jag hade haft den kvar idag!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mental mirakeltrasa

  1. lenaikista skriver:

    Jag är ingen tekniker (brukar konsultera sonen) men med min nya laptop kollade jag bästa gratisvirusprogram. Som jag förstod det var Windows Defender ganska odugligt, bäst i test (jag tror i PC-world) var Avira, så den tog jag. Särskilt som jag kände igen det lilla röda paraplyet, så teknisk är jag. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s