Musik, skrivande och läsning

”Aram of the two rivers, Live in Syria”, Jonas Hellborg – den musiken pratar med mig i kväll. Länge sedan jag lyssnade till den, nu passar den perfekt. Den lugnar min rastlöshet, den får mig att röra mig där jag sitter i stolen, den hörs, mina klena öron till trots. Den får mig att vila, trots att den inte alls är vilsam, snarare uppfordrande, snabb, ovan. Rytmerna är så sköna, tonerna av instrument jag inte känner namnet på, allt tillsammans är njutning.

Läser parallellt Sven Wollters bok ”Hon Han och döden” – någon rescenserade den som skriven av en person med ADHD hög på crack – eller så. Det tycker jag var dåligt omdöme. Romanen är stark, den berör mig, har bara läst en tredjedel hittills, men den är klart läsvärd. Döden behöver vi alla prata om, bekanta oss med – mannen i boken är den som möjligen har närmast till döden. Han vill inte gå igenom en kränkande, men kanske livsuppehållande behandling. Han vill dö. Hon vill att han ska kämpa. Vad döden vill har jag inte kommit fram till ännu, men fortsätter läsa senare i kväll. Nu musik.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s