Lördag säger almanackan

Fredag, måste kolla i kalendern, trodde ett ögonblick att det är lördag. Stillsam dag, har kört en tvättmaskin som inte lär torka idag eftersom det är lite kyligt ute. Vimsan far ut och in, vågade sig upp i soffan trots att fd maken satt där. Kanske börjar hon vänja sig vid oss så smått. Jag behöver fortfarande röra mig försiktigt i hennes närhet, annars försvinner hon ut genom kattluckan, fort.

Facebook har bokmässa för (nästan) hela slanten. Parallellt har polisen i Stockholm tillåtit nazister att demonstrera vid Raoul Wallenbergs torg. Och de, SD-arna, finns också på Bokmässan, i annan form. Två år till nästa val, vad kan förhindra den normalisering av rasism och nazism som sker nu?

Igår skulle min pappa ha fyllt 115 år. Han blev bara 67. Han hade gröna fingrar, det har jag inte ärvt. Han får en vacker bukett som naturen skapat.

2013-06-17 18.25.58

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag säger almanackan

 1. livsglimtar skriver:

  När jag väl samlar ihop mig och glider in till dig, tänker bara en stund, borde gå och lägga mig, men stunden drar ut i tid och jag läser och läser.
  Varje gång jag läser dina ord, blir jag kvar i skvalpet efter alla dina tankar och känner igen mig i så mycket.
  Vill bara säga att jag tycker så mycket om ditt sätt att hantera orden, tankarna och dela dem med mig. Ja, jag känner mig som om det bara är mellan dig och mig när jag läser, lika snopet varje gång jag ser att andra har kommenterat.
  Klart jag förstår att även andra gillar ditt skrivande och att de kommenterar, självklart.
  Men jag är som i en tankebubbla med dig och din text.
  Har som dig alltid haft mycket böcker omkring mig, en av livets högsta lyckorus är när jag går hem från biblioteket med en trave nya lån, vilken rik känsla och så svårt att välja vilken jag ska läsa först. 🙂
  Men nu säger jag Gnatt o suss Gott kära vän!

  • beskrivarblogg skriver:

   Vännen min, vad jag blir glad på söndagsmorgonen av dina ord – för visst är det härligt att känna igen sig och känna igen en annan människa. Man behöver inte veta mera än det man läser, så vet man. Hoppas du har sovit gott, nu önskar jag dig en god morgon! Tack förstås också!

   • livsglimtar skriver:

    När jag väl somnar sover jag oftast som en stock. Solen skiner och vi ska åka hem tidigare från landet, yngsta barnbarnet fyller två, vi ska på kalas. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s