Ingen stenget längre

Snart är det kväll igen, och natt, och sömn, drömmar eller icke-sömn utan drömmar. Föredrar att sova, även om jag inte alltid gillar mina drömmar.

Kålpuddingen var god, men jag behöver göra egen lingonsylt, Lidls är inte att rekommendera, så ”rårörda lingon” de än hävdar att det är. Och jag behöver koka om rönnbärsgelén, den är för lös. Pektin må sättas till. Alltihop får vänta tills jag är hemma hos mig igen, kanske i slutet av veckan.

Idag har jag sålt Evangeliska Fosterlandsstiftelsens bok från 1927, ”Du och din framtid”, till det facila priset av 24 kr plus porto, på Bokbörsen. Har ingen aning om hur boken hamnat bland mina böcker. Allt går att sälja, inte omedelbart, men kanske småningom. Boken är nästan nittio år gammal, och har förvisso sålts en gång åtminstone. Jag måste ha fått den, kan icke ha köpt den. Kanske borde jag ha läst den…

Jag trevar efter ord än här och än där, hittar något, men färre än jag tror att jag vill ha. Vad jag nu ska ha dem till. Bilderna på Facebook från Bokmässan får mig att vackla mellan avund och avståndstagande. Man låter sig fotograferas med vem som helst, bara personen är känd, oavsett för vad. Och det dricks uppenbarligen en hel del, få bilder har inte något glas någonstans. (Dricker gör även jag just nu, har vin kvar efter maten.) Numera vet jag dessutom att jag inte orkar gå på cementgolv flera timmar, bara tanken får mig att inte vilja bokmässa någonsin. Hoppas alla jag känner på något sätt har haft bra dagar, med god försäljning och ”lön för mödan”. Antar att det vill till att sälja många böcker om kalkylen ska gå ihop.

Vimsan vilar, uthälld på dynan i sin stol. Önskar att jag hade samma kontroll över min kropp som hon över sin. När hon glider ner på golvet stretchar hon och blir dubbelt så lång som annars. Så gäspar hon och går och äter lite, för att sedan snabbt slinka ut genom kattluckan. Perfekt samordning på alltihop. Min samordning är inte vad den varit. Idag i skogen fick jag tanken ”jag är ingen stenget längre”, som om jag någonsin varit det. Förmodligen slog mig den insikten när jag försökte jag ta mig över ett nedfallet träd, som låg där det brukat växa svart trumpetsvamp. Klarade trädet, men svampen fanns inte där, ännu eller i år. Det behöver regna.

Åsa H har målet att skriva 2 000 ord varje dag, i sin nya bok. Hon gör det säkert. Dessutom skriver hon inget manus, hon skriver sin bok. Kraftfull distinktion. Än har den inte hjälpt mig. Vad jag förstår så har hon också en deadline som hon rättar in sig mot. Min deadline är antagligen den ultimata, den där jag slutar skriva för gott, den som förtjänar namnet.

Nu har jag kollat antalet ord i min dator idag – tre spretiga texter, totalt drygt 2 000 ord. Kvantitet och kvalitet hänger inte alltid ihop!

kvällshimmel

kvällshimmel

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ingen stenget längre

 1. MarveW skriver:

  Jag har inget mål och antal tecken eller antal ord per dag. För mig är det stressande. Jag skriver så mycket jag hinner varje dag.

  • beskrivarblogg skriver:

   Kan förstå dig, och kan förstå att mål och deadlines också kan vara motiverande – tid har jag numera (mer än du säkert), men resten…

   • MarveW skriver:

    Jag tror att man måste hitta vad som man själv motiveras av. När det gäller tid, så kan man bestämma sig om regelbundenhet tex 1 h om dagen, 3h om dagen eller 5 h i veckan eller vad som passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s