Gratisjobb och annat

Det är mörkt, men än är inte himlen svart, än syns moln och trädkronor mot den lite ljusare himlen.

Agnes är trött i ögonen, hela kvällen igår och ett par timmar idag har hon läst ett ombrutet korrektur. Eftersom hon enbart har gratisvarianten av Adobe Reader kunde hon inte korrigera direkt i manuset, utan fick skriva noteringar vid sidan av och sammanfatta så småningom. Ett roligt jobb, boken blir fin med bilder och berättelser från en 150-årig historia. Men ögonen svider. De nya glasögon hon behöver bör införskaffas snart. Att öka storleken på det hon läser till 150% är inte alldeles praktiskt.

Nu är hon klar, hon har fakturerat, och skrivit en snutt på FB angående gratisjobb. En vän hörde sig för allmänt om någon kunde korrläsa hans nästa bok – hon läste och redigerade en av hans tidigare böcker gratis, det får räcka. Inget mera gratisjobb för hennes del, om det inte är av någon väldigt speciell anledning, eller handlar om byte av tjänster. Det kan hon tänka sig.

Hon har städat huset också idag. Vimsan presenterade en död näbbmus på mattan i vardagsrummet i morse – det ledde till dammsugning etc över det hela. Huset är inte stort, men mattor ska ruskas, och prylar och pinaler plockas undan. En tvättmaskin också, vinden lovade att tvätten kanske skulle vara torr till kvällen. Det var den, nästan.

Vimsan har just ätit det sista av sin kokta fisk och ligger belåtet på dynan i stolen. Hon har bytt från fåtölj till stol, varför är oklart. Stolen står lite mera i skymundan, bakom matbordet. Kanske känner hon sig tryggare där än i fåtöljen. Hon är fortfarande skygg och reagerar blixtsnabbt på hastiga ljud och rörelser. Men hon kommer gärna fram och stryker sig runt benen, även om hon inte tillåter någon att ta upp henne och kela med henne. Två gånger under de veckor vi har känt varandra har hon hoppat upp i soffan när fd maken suttit där. Ingen lång stund, men så sakteliga blir hon mera hemtam.

Middagen idag var TexMex tomatsoppa (Kelda) med hårda ostmackor – soppan var riktigt god. En klick Crème fraiche i gjorde den ännu godare.

Medan Agnes skrivit detta har himlen också mörknat, det är höst. Att klockan bara är halv 8 bryr sig inte mörkret om.

2013-10-29 14.30.32

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gratisjobb och annat

  1. Agnes, min fina vän. Du blir betald korrekturgranskare av mina framtida böcker! Om och när de kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s