Jag har tak över huvudet

Regn, blåst. Kanske blötan väcker svampen, det vore fint. Att hitta en enda trattkantarell, som jag gjorde i söndags, är alldeles onormalt.

Det här är väder då jag är tacksam att jag har tak över huvudet, mat så jag klarar mig och ingenting att vara rädd för. Igår kväll såg jag halva filmen Human på svtplay, vidunderligt vacker och förfärligt hemsk. Människor som är berövade allt. Där ögonen berättar att hoppet om ett liv är borta. Barn som säger att de inte är rädda. En tidigare amerikansk soldat som säger att dödandet väckte hans lust att döda igen, och att han bara väntar på en anledning. Jag orkade inte se färdigt, kanske börjar jag på resten i kväll.

I Aleppo bombas ruinerna och ännu flera människor dör, varje dag. De som kunde fly har kanske kommit till Sverige.

Parallellt pågår här utvisningen av alla barn, ungdomar och andra som vi i Sverige inte har plats för, inte har råd att hjälpa till ett liv. Vi har fått möjligheten, de har kommit hit i tro att de ska finna trygghet. Vi skickar ut dem, hämtar dem snabbt från olika förvaringsställen och skickar iväg dem. Ofattbart omänskligt, för mig länge bokstavligt o-troligt att detta skulle kunna hända i mitt land. Nu är det också ”normalt”. Lika normalt som alla strävanden från politiskt högerhåll att närma sig det nazistiska, rasistiska och allmänt främlingsfientliga riksdagspartiet, vars namn jag inte ens vill skriva.

Om två år har alla medborgare i Sverige chansen att förändra vårt land – om till det bättre är svårt att sia om. Idag vet jag inte vad jag ska rösta på, men jag har absolut klart för mig vad jag inte ska rösta på. En allians som den vi har idag är inget trovärdigt alternativ.

2013-10-29-14-30-32

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s