Läslust?

Agnes har löst både Svenskans och DNs supersvåra sudoku, hon har lagt in böcker på Bokbörsen, läser lite här och lite där, har varit till brevlådan (som var tom), bestämt tvättid nästa vecka med fd maken innan vi åker med bilen för däckbyte. Diskat och torkat, ätit tidig middag på resterna av köttgrytan. Bytt handhandduk i köket, den blir fort sotig. Tagit in ved. Eldar och fryser, trots att hon är välklädd. Tycker synd om sig, men har ingen offerkofta på. Livet är bara tomt.

Fredag utan helgstämning, den kanske försvann i och med att livet utan anställning och tvingande tider började? Numera är det ingen stor skillnad på dagarna.

Läser just nu Lina Forss Hallonbäcken, och tycker om det hon läst hittills. Agnes har alltid flera böcker på gång, de ligger i travar och väntar på humör och läslust. Som varierar. Sophie Kinsella ”Mina hemligheter”, Anita Shreve ”Pilotens hustru”, Virginia Ironside ”Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel., tidigare nämnda Crister Enander ”Vi ger oss inte. Vi försöker igen. Anteckningar om Lars Gustafsson”, Zinat Pirzadeh ”Fjäril i koppel”, Lolly (!) Winston ”Brustna hjärtans café”, Julie Garwood ”Hjärtekrossaren”, Patrick White ”En frans av löv”. Om andan faller på.

I morgon är det dags att fylla på frö i fåglarnas matautomat igen, nivån där varierar också tämligen fort. Gör inget, ännu har Agnes en halv säck solrosfrö stående i toalettrummet. Mössen får sitt genom allt nötväckan ratar och släpper ner på backen.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s