Fakta eller alternativa sådana

En natt med sömn och vaka, månsken och virriga drömmar. Minns en sekretär med tomma lådor, men fack fyllda med papper och häften, någon kok- (eller kak-)bok. Två dörrförsedda fack med text på respektive dörr, GE och TIGGA. Diverse halvt bekanta människor, besök hos din syster (hon har förekommit flera gånger på sistone) som inte var hemma, men kom efter en stund. Kanske var du med, vet inte. Homeopatin lämnade mig dock i fred i natt.

Sol, blåst och kallt, ingen snö här, ännu. Vi åker och handlar och är hemma igen ungefär två timmar senare. Kylen är full, kanske kommer yngste sonen ut i påsk. Någon biltvätt blev det inte idag, för kallt.

Gav fyra gamla enkronor till en tiggerska utanför Coop. På City-Gross gör man sig av med de äldre mynten, när någon behöver få kontanter tillbaka. Undrar vad tiggarna gör med dem? Hur kan de växla in, de kan förstås handla för dem fortfarande. Dum så kallad reform, att byta ut pengar så där, per ett visst datum – och inte se till att de kan växlas överallt. Har någon sett en trovärdig förklaring till varför detta var nödvändigt?

Nedslagen över de ”hårdare tag” som nu krävs och deklareras från alla håll – de tagen kommer bland andra att drabba ensamkommande ungdomar, många kommer att skickas till Afghanistan. Eller hur är det, kan de inte deporteras om inte landet ifråga vill ta emot dem? Den man som misstänks vara skyldig till fredagens dåd i Stockholm hade tydligen fått avslag på sin asylansökan, skulle utvisas men kunde inte skickas iväg. Det är svårt idag att veta vad som är rimligt korrekta fakta och vad som är alternativa sådana…

Vi fördömer Trumps uttalanden om att skicka ”hem” alla papperslösa, men vi har i Sverige förmodligen ett stort antal människor, som inte fått asyl eller flyktingstatus, men ändå finns här. De arbetar någonstans, svart, eller de får någon sorts överlevnadsbidrag. Jag vet inte hur det går till. Vad tjänar det då till att utvisa dem, möjligen skulle åtminstone några kunna bidra till ekonomin i landet, utan att jobba svart. Alla är inte terrorister, men många kanske blir det utan rimlig integration. ”Vår” i Sverige respektive på Cypern.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s