Det blåser kanske på månen också

Blåsväder. Klimatmässigt sådant, kanske bra torkväder. Tvättmaskinen går här i huset på landet, första gången på ett halvår. Agnes försöker få sig att tro att hon kan fylla den här dagen med mening. Nåja, hon kom ur sängen i morse efter en natt med klen sömn, kanske ska hon skylla på månen som lyste upp natten därute. Igår kunde de sitta ute i solen, så icke idag.

Snart ska hon ut och hänga tvätten. Hon fryser redan om händerna. Bästa vännen och Agnes talade igår om meningslöshet, känslan av att nästan vilja ge upp, men ändå inte. Hur skapar någon sitt fortsatta liv när döden förändrat det som var? Båda har de mist sina älskade, häromdagen förlorade flera okända människor sina nära, en alltför ung flicka dog. Hur överlever föräldrar en sådan chock? Agnes vet att man gör det, så småningom. Men hur har de det idag, de som berövats sina kära. Agnes hoppas att de har stödjande människor omkring sig när och om de behöver det.

Hon försöker skaka av sig den konstigt avstängda känsla hon haft sedan i fredags. Det känns som om hon står vid sidan av sig själv och resten av allt levande. Hon betraktar inte ens, bara är där. Hennes energi har gömt sig, lusten och glädjen är obefintliga. Olusten likaså, det är bara tomt i henne. Det bryr sig inte tiden om, den går.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s