Influencers och andra

Vimsan tröttnade på att vänta ut vädret, hon är inne på min säng igen. Ute är det ”halv storm” och duggregn. Inte kul varken för katt eller folk, har lampan bredvid stolen tänd trots att det är mitt på dagen.

Jag låter Agnes ta över. Kanske är det mera fart i henne än i mig.

Pannkakorna hon tänkt sig till middag igår passar bättre idag, vädermässigt. Hon borde dammsuga och skaka mattor men låter bli, skyller på vädret. Hon pillar förstrött på det där skäggstrået på hakan, det som tycks återuppstå så fort hon dragit bort det. Skrivandet tar stopp, igen. Hjälper fika? Med en ICA-mazarin? (ICA står faktiskt som tillverkare och avsändare även på en sådan produkt.)

Läser i pressen om ”influencers”, kändisar som per podd gör reklam för allt möjligt. Agnes gillar andra sorters influencers bättre än Schulman&Co med flera. Sådana som Johanna Wistrand till exempel, hon som flyttat till Näsåker och oförtrutet berättar om bygden och sitt liv där, i ord och bild. Men såvitt känt får Johanna inte betalt för sin marknadsföring. Hoppas hon gör en bok om Näsåker småningom.

Vinden tycks ha avtagit, känns som om den väntar på något. Agnes är tacksam över att hon aldrig befunnit sig i stormens öga, och det här är väl inte ens i närheten av något sådant – men är ändå lite märkligt.

Kaffet får inte fart på Agnes, och mazarinen är enbart kletigt söt. Tandborstning av nöden.

Mitt emot henne sitter fd maken i soffan och smålurar. Han gör det ofta numera, hans trötthet oroar henne. Kanske är den naturlig för en man som fyller 82 nästa gång, hans stroke för några år sedan gjorde att han går kravligt numera, men använder käpp. Hon och han bor ihop över somrarna, så kan han fortsätta att vara här också nu när han inte själv kör bil längre. Det gör hon, hans bil. Passar båda utmärkt, ibland åker hon hem till sitt och ordnar med det hon behöver och vill göra. Efter någon dag åker hon tillbaka igen. Idag femtiofem år sedan de gifte sig. Fortfarande en sorts kärlek.

Och fortfarande saknar hon ”mannen sin”, en annan kärlek.

2013-08-21 20.45.51

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Influencers och andra

  1. bergalott skriver:

    Kära dråpliga ”mannen din” Som föredrog en stövel på dragkroken istället för den vanliga trista pluppen. Glömmer det aldrig. Gjorde mig glad. Han gjorde dig glad. Du gör mig glad! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s