Strömmingsflundror

Strömmingsflundror till middag, även om de hette ”sill” och var ”fångade i Danmark”. Här bor vi i skärgården och får inte strömming som är fiskad här – annat var det när sönerna var yngre och pilkade strömming så att vi och grannarna blev trötta på fisk! Det ska bli gott, och det blir över att lägga in. Längesedan.

Vädret är just nu tveksamt, temperaturen sjönk snabbt till 14 grader och solen försvann. Jag är tillbaka på Djurö efter ett par dagar hemma hos mig, med garderobsröjning bland annat. I morse när Två långa öron stack upp och fladdrade lätt hit och dit medan haren åt frukost, han med.

Skottkärran har förmodligen fått punktering, så det blev att gå tre vändor uppför backen med allt som skulle upp, mat, kläder, vin, böcker. I morgon ska vi kolla om det går att pumpa upp skottkärredäcket, det är onekligen lättare att gå flera vändor med skottkärran, än att bära.

Syrran är hemma från Cypern, där det häromdagen lär ha varit 49 grader varmt i Nicosia… Just nu tycker hon vädret i Sverige är toppen!

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s