Fullt av hundar

Agnes. Hon har ingen skrivlust alls. Om en vecka åker hon på skrivretreat och då är meningen att det ska skrivas, disciplinerat och kanske inspirerat av övriga deltagare. Veckan som gått har varit full av hundar. Visserligen bara två, men valpen som är fyra månader har mera energi än förstånd. Hon klättrar på sin gamle ”brorsa” hela tiden, attackerar honom bakifrån, springer och hoppar över honom. Han har hörts morra lätt en gång. Tidiga morgnar, vid halv fem-fem vill hon ut om det inte ska ske en olycka inomhus. Det har det gjort när Agnes inte vaknat fort nog.

Idag kommer matte hem igen, till det som jag inser är heldagsjobb. En valp är inte att leka med, enbart. Den stora jasminbusken på altanen demoleras långsamt underifrån av valptänder. Som tur är finns här stora gräsmattor att springa på. Igår kom en katt plötsligt ut ur en dunge på tomten. Det var länge sedan Agnes såg Louie (brorsan) springa så fort. Och den lilla efter. Katten hann undan och lär inte återkomma.

Agnes trodde att hon visste att Stewie låg i rummet och lekte med någon av sina leksaker. Det gjorde hon inte. Däremot tuggade hon på en sådan där grön sak som sitter runt blomkrukor för att hålla uppe det som växer… Louie vilar i sin korg efter en intensiv morgon, den lilla fortsätter kuta runt. Och Agnes efter.

Eftersom mobilen är urladdad, och det är där bilderna finns – så blir det ingen bild. Men hon är söt och han är fin!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s