Programkrasch

Pust! Har just fått tillbaka mitt Word-program! Igår kraschade alltihop tack vare ett uppdrag i ett utgånget nyare Microsoft Office-program; mina dokument kunde varken öppnas, skrivas i eller sparas… Inte uppdragsdokumentet heller. 2014-03-23-11-12-47Och produktnyckeln till mitt Office 2010 låg hemma i huset utanför Norrtälje, jag befann mig på Djurö. Två uppdrag hängde på gärsgårn.

Snabbt bilfärd de två gånger tolv milen, hittade produktnyckeln, åkte hem igen och tog en Dry Martini sen kväll. Sov och drömde om kraschade datorprogram.

Första försöken med den hämtade koden talade om att något var fel. Supporten på Microsoft är stängd lördag-söndag. Ger mig inte, försöker igen, avinstallerar mitt icke-fungerande program, alla dokument bleknar. Installerar igen och nu fungerar nyckeln och alltihop. Glädjepust! Har mitt gamla vanliga väl fungerande Word-program igen.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Programkrasch

 1. Vilken pärs. Jag kan riktigt känna paniken och ilskan. Tur det slutade lyckligt.
  Helgkram Bosse

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Ja, det kändes inte bra – men nu gör det det! Tack och helgkram tillbaka

  Gilla

 3. livsglimtar skriver:

  Pust, vilken tur att du fick ordning på det hela. Jag blir så nervös när det börjar trassla, att tänka att det var ett jobb inblandat som skulle utföras då hade jag nog fått fnatt.

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Det var t o m två uppdrag som äventyrades, men nu är båda på gång efter diverse datormanipulerande! Kram på dig!

  Gilla

 5. Karin skriver:

  Long time… Jag återvänder sakteliga till bloggvärlden. Förhoppningsvis.

  Jösses att du vågade dig på att avinstallera! Grattis till framgångsrikt datorfix! Och vad hjälper all världens backuper, när själva arbetsredskapen strejkar. Skönt att det gick att fixa.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja det gick att fixa. Jag hoppas du orkar återvända till din blogg, har saknat dig. Och inser förstås att livet tar den tid det behöver för att sakteliga bli lite likt sig igen. Ha det gott!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s