Lovsång till Näsåker

Agnes börjar undra om hon måste sitta på skrivretreat för att skriva alls.  Visserligen har hon sysselsatt sig med andras skrivande sedan hon kom tillbaka från Näsåker – men hon har inte skrivit något själv. Kanske en reaktion efter alla orden där uppe i norr…

I stället har hon kutat runt i skogen, hittat svamp av diverse sorter, lagat mat, tvättat, lagt en av de mattor hon köpte på loppis i Imnäs på toagolvet därhemma och en på motsvarande golv här ute i fd makens sommarhus. Den danska designlampan för 50 kr väntar på uppsättning hemma i köket.

Hon gläds åt de nya vännerna i gruppen Gästisförfattare. Är tacksam för möten och för Johannas (Wistrand) generositet med arrangemangen. Är glad också över vandrarhemmet, som kompenserar för den dåliga lukten under veckan – ett gammalt avlopp som spökade. När det är fixat är huset fint och kan rekommenderas. Svenska Turistföreningen och Helen Blästa är bra att ha att göra med.

Näsåker är en sjusärdeles metropol.

Hippies från 70- och 80-tal och storstaden samsas med ortsbor som funnits där i generationer. Kyrkans församlingshem är fullt om torsdagarna då man går dit och äter god och vällagad lunch och betalar det man kan och vill. Välbesökt den torsdag Agnes var där, utsökt klar grönsakssoppa med persiljerot och en aning vitvinsvinäger. Duktig kock. Och Ingelas café har hembakta bullar och god mat.

Buss från hållplatsen Medborgarplatsen precis utanför Gästis (Agnes begrep aldrig om det var på riktigt eller ett skämt) till Sollefteå , närmsta stad. Bedövande vacker natur med Ångermanälvens nipor, hällristningar, gudinnemuseum och guidning där av kunniga och fängslande Lo Högberg. Den bästa massage jag fått på mycket länge hos Nina, perfekt efter stillasittande  skrivande dagar.

Nu är Agnes tillbaka i sina rutiner och far mellan sitt eget hem och fd makens sommarhus. Än blir de kvar där några veckor. Skönt att skogen finns så nära, kanske kommer trattkantarellerna igång när regnet nu äntligen börjat. Igår hittade hon tre…

20170710_111257

Än torkar tvätten utomhus.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s