Agnes har gått i stå

Agnes har gått i stå. Det finns diverse förklaringar – redigering och korrekturläsning av andras manus, tvätt, städning och matlagning hemma hos fd maken, helgträff med släkten, hund som behöver det ena och det andra… Faktum kvarstår, hon skriver inte någonting, bloggar inte, slänger in en kommentar då och då på Facebook. I övrigt intet.

Hon hoppas orden kommer tillbaka, om inte annat så för att fingrarna behöver den motion det innebär att skriva på datorn. Huvudet skulle behöva motioneras också, igår tog det en bra stund innan hon kom på vad den där fågeln heter, den som inte var en duvhök och ingen fiskgjuse eller örn. Ormvråk. Efter flera omförsök.

Hon har inte nöjesläst (i motsats till uppdragsläst) något intressant på ett tag, det kanske är orsaken till trög tankeförmåga. Tito Colliander rekommenderas på Facebook av Crister Enander, en mycket beläst och trovärdig litteraturkunnig författare i Lund. Kanske har biblioteket någon del av hans (Collianders) självbiografiska verk, om inte annat så i ”arkivet”. Så kallas det ställe där äldre böcker förvaras – i bästa fall, ofta har de sorterats ut och sålts för 5 kr styck. I hyllorna får de inte stå längre, där trängs nyare böcker, tills även de blir för gamla.

Nu ska den här gamla Agnes strax fara iväg och se om hon kan tvätta bilen. Senare under dagen ska hon, Molly och Vimsan åka hem till sitt och återgå till livet i det lilla huset vid ån. Som hittills med katten i ett eget rum, och vi andra i resten av huset. Undrar när djuren ska bestämma sig för hur de ska ha det med varandra? Vimsan fräser så Molly backar metervis när de någon gång kommer för nära varandra… Trots att Molly är så fin!

20180310_155120.jpg

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Agnes har gått i stå

 1. bergalott skriver:

  Ja du Margareta. Jag har också gått i stå med kommunikationen ut till världen och det är bara ett litet blogginlägg då och då, mest för att hålla fingrarna igång, som du säger, och att visa att jag lever. Ni är ju några som faktiskt läser.
  Apropå korrekturläsning så hoppas jag att du lagt mitt material åt sidan för jag gör ändringar till och från av den andra delen. Fyller ut lite. Lägger till och drar ifrån. Försöker dessutom lära mig det här med formatering, för hur fasiken jag än gör så ramlar det bort när jag försöker lägga in det skrivna på Solentro för prov. Skitjobbigt. Varit in på B&D och Vulcan och registrerat mig men deras ”apparatur” är för invecklat för mig.
  Det känns näst intill hopplöst när inte huvudet begriper finesserna som skulle kunna göra resan till bok, lite enklare, snabbare och billigare. Men det är väl så med våra hjärnor. Du kommer inte ihåg vad Ormvråk hette och jag begriper definitivt inte teknik (plus en massa annat).

  Kram på dig så här den första april 2018
  Snart porlar det i bäckarna 🙂

  Gillad av 1 person

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram till dig min vän – det här huvudet är alldeles trassligt just nu, har läst korr/redigerat en svenska som är tysk från början… Kul och krävande. Hoppas du har det bra – trist med formateringen som inte fungerar. Själv formaterar jag aldrig, använder bara en mall längst till vänster i Word, med ibland duibbelt radavstånd; aldrig rak högerkant, inga ”hårda” avstavningar. Men så har jag aldrig försökt lägga in texten i något förlags tillhandahållna mall heller… Om jag någon gång skulle komma lika långt som du i de funderingarna, så skulle jag fråga Anders Nyman på Whip media vad han vill ha betalt för att fixa texten, kanske t o m lämna den till tryck. Men där är jag inte, har inte pengarna oavsett – men kanske är det värt en fråga för din del? Han fungerar som sk hybridförlag också – vad det nu är. Tror han är bra att ha att göra med, jobbar åt honom och gillar honom. Sköt om dig, våra hjärnor lär inte bli så mycket bättre än de är idag… Åker inte hem till mitt förrän i morgon, här ska ätas resterna av lammstek och potatisgratäng till middag. Molly är för ögonblicket nöjd, nypromenerad etc. Och Vimsan är i sitt rum.

  Gillad av 1 person

  • bergalott skriver:

   Har varit in hos Anders Nyman och kollat lite. Men vad jag förstår så tillhandahåller han en hel del men det passar inte heller min plånbok. Inte nu innan deklaration, arvskifte och husbilsrackaren. Ska det bli några mil med den i sommar så ligger jag för närvarande på gröt och blodpuddingsdiet. Moahahaha 😀 😀
   Men skam den som ger sig. Att bara få några ord från dig och någon annan då och då så kastar jag inte in handduken än. Men fan vad det är ledsamt med ensamheten. 😦
   Just nu gäller det att härda ut tills värmen kommer för jag fryser som en tok. Rakt igenom liksom.
   Kram ❤

   Gilla

 3. Vad gullig Molly ser ut. Vilken mysig blick. Jag gissar på att Molly och Vimsan blir bästisar. I alla fall inom de närmaste tio åren. 😉
  Jag tycker Agnes verkar ha mycket att göra. Både med att hålla hjärnan igång och lite mer trista saker som att städa hos andra. 😉
  Att hitta ord. Det ägnar jag mig åt ofta. Helst namn. De är puts borta. Det bästa är att släppa det. För då kommer det glasklart mitt i natten. Annars får jag kramp på hjärnkontoret.
  Mina blogginlägg har en tendens att bli glesare. Beror på att jag döstädat hela året.
  Hoppas du fått känna på lite vårvärme i helgen.
  Kram Bosse

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Tack Bosse, vet inte riktigt vad jag håller på med, kanske döstädar jag också, i alla fall skriver jag just inte… Molly är fin, har som du säger mycket vackra ögon – och Vimsan surar fortfarande, men ger kanske upp någon gång. Kram på dig, hoppas du mår bra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s