Solidaritet – och inte

Måndag morgon, 23 juli. Sol.

Har efter diverse knapptryckande blivit uppringd av vårdcentralen i byn. Jag behöver enligt audionomen få öronen spolade inför nästa veckas undersökning. Efter långrandiga förklaringar varför jag vänder mig till VC här, är listad i Gustavsberg, men bor i Norrtälje – så fick jag en tid nästa vecka. Men jag får bara komma en gång utan att vara listad där… Låt oss hoppas att jag inte behöver mer än denna gången.

Om jag vore en aning mera virrig än jag är skulle jag givit upp redan inför de sex val jag behövde lyssna till och göra innan jag fick besked om uppringning – som kom en halvtimme senare än sagt, Jag har förståelse för att vissa samtal kan ta längre tid än beräknat. Men det är stökigt med allt som ska ske innan man får den där rösten i telefonen.

Läser ett inlägg i en av tidningarna om hur gräsmattorna ”lyser smaragdgröna” i rika kommuner, medan torkan slår hårt i fattiga – men också hur katastrofer som bränderna nu skapar vilja att bistå varandra så gott det går.

”En tydligare illustration av grundtesen i de brittiska epidemiologerna Richard Wilkinsonoch Kate Picketts ”The Inner Level”: att stora inkomstskillnader leder till själviskhet och noll samhällsansvar hos de allra rikaste, kan jag inte tänka mig.”

Ulrika Kärnborg i Expressen idag.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s