Kringskuren

Agnes liv just nu är kringskuret av bokade tider – fd makens läkarbesök, småsaker och mera genomgripande utredningar, hennes eget läkarbesök avbokat på grund av regn (vindrutetorkarspaken gick av, och måste skickas efter från Tyskland och verkstan hade ingen tid…), audionomen var sjuk så det besöket blev inte heller av. Eftersom Agnes när det beskedet kom redan befann sig därhemma på Addarsnäs så fixade hon vedboden och dammsög huset i stället. Och åkte tillbaka till fd maken i regn – därmed vet hon att hon inte vill köra utan vindrutetorkare en gång till.

Molly tar också av Agnes tid – hon (hunden och därmed Agnes) vaknar vid 6-tiden, och hur Agnes än låtsas sova kan hon inte lura Molly. Vid halv sju är det dags för dagens första utevända, det blir sammantaget ungefär sex eller sju promenader, kortare och längre, i Sundbyberg. Befrämjar förmodligen bådas kondition.

Matlagning – tidskrävande även det, eftersom Agnes inte gillar färdiglagat från butik. Idag blir det stekta strömmingsflundror (dill och persilja emellan) och hemlagat potatismos. En laxfilé väntar i kylen, och gårdagen bjöd på kålpudding. Annas variant, där kålen (plus löken och några morötter i bitar) först får sjuda en stund, kallna och så blandas med köttfärsen och resten. Anna är Anna Bergengren.

Tvätt – tur tvättstugan ligger i separat hus på gården så Agnes kan börja morgonpasset direkt efter en tidig hundpromenad. Städning – tja, Agnes är inte petig, men emellanåt behöver golv torkas av och fönster likaså. De översta oöppningsbara fönstren får dock se ut som de gör, hon och fd maken får vackert låta bli att titta uppåt. Klättrar för att tvätta fönster gör Agnes inte.

Och skriver gör hon just inte heller…

Snapshot_20120912

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kringskuren

 1. Fredrik i EU skriver:

  Höll inte spaken mer?

  Fint skrivet

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Stort tack Fredrik – jag tog mig ju hem!

  Gilla

 3. Tanten skriver:

  Vackert skrivet om saker som tar tid antingen man vill eller ej. När alla oförutsedda händelser och nödvändiga företeelser är avklarade återstår tiden som står till förfogande. Den tenderar att gå fortare och ibland är den slut innan en har hunnit nyttja den till nåt minnesvärt. Men att bara vara är precis vad som behövs emellanåt.

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Kram, vi känner igen varandra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s